Háború

2022.02.24. 14:25

A salgótarjáni modellben rossz emlékeket elevenített fel az orosz-ukrán konfliktus

Görög Zita visszatérő gyermekkori álmáról mesélt.

Nool

Forrás: MTI/AP

Fotó: Emilio Morenatti

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, a légicsapások után megindult a szárazföldi támadás is.

A salgótarjáni származású modell, Görög Zita közösségi oldalán ide kapcsolódóan arról írt, hogy gyerekkorában volt egy visszatérő álma.

- Katonák támadták meg a kisvárost, ahol felnőttem és mi a kukoricamezőre menekültünk. Naponta imádkoztam, hogy csak ezt ne kelljen megélnem ebben az életemben. Mindig megrendít egy háború híre. Értelmetlen. Felesleges. Miért nincs egy "War Land" nevű sziget, ahol a civileket megkímélve összecsaphatnának eszmékbe és ideologiákba szorított hazugságok által manipulált önkéntesek? Miért kell ártatlanokat vérontásra kényszeríteni? Egy háború mindig csak elvesz.

A szívem szorul össze nézve a mai híreket is. Minden autóban rettegő családok, gyerekek. Minden piros féklámpa egy segélykiáltás! - áll a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában