Bulvár-celeb

2021.09.04. 06:00

Hosszas terápia várhat a férjre, aki telefonon hallotta terhes felesége halálsikolyát

A nő kedden reggel szenvedett halálos balesetet Hajdúszovátnál, miközben épp a párjával beszélt telefonon.

Forrás: haon / Tóth Imre

Fotó: TOTH IMRE

Hosszas terápiára lehet szüksége annak a férfinek, akinek a terhes felesége kedden reggel szenvedett halálos balesetet Hajdúszovátnál. Bence éppen telefonon beszélt kedvesével, amikor bekövetkezett a tragikus baleset, így hallotta felesége halálsikolyát.

Hosszas terápiára lehet szüksége a trauma feldolgozásához annak a férjnek, aki mobiltelefonon hallotta a felesége halálsikolyát, miközben a hatodik hónapban levő várandós asszony autójával karambolozott – írja a Bors. A balesetben a nő és magzata is meghalt.

Bencének többen felajánlották segítségüket, a férfi azonban úgy érzi, fájdalmát semmi sem enyhítheti.

A terápiába bekerülnek az emlékek, és azok átdolgozása

A lapnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus azt mondta, hogy első ránézésre feldolgozhatatlannak tűnhet egy ilyen súlyos trauma.

– Az emberi psziché ösztönösen elkezd védekezni, de nagyon fontos, hogy az érintett minél korábban keressen fel egy pszichoterapeutát. Fontos tudni, hogy minden trauma feldolgozható, de nagy különbségek lehetnek egyén és egyén között, hogy ki hogyan él meg egy tragédiát – mondta a szakértő. Makai Gábor azt is hozzátette, hogy van, akinél ilyenkor szorongásos tünetek, például álmatlanság jelentkezik.

– A terápiába bekerülnek az emlékek, és azok átdolgozása, átkeretezése. Ez nem azt jelenti, hogy elhitetjük az illetővel, hogy a tragédia nem történt meg, hanem azt, hogy a történtek a múlt részévé válnak, hogy az érintett képes legyen nyitni a külvilág felé, illetve meg tudja fogalmazni, hogy mi célja lehet még az életben – tette hozzá Makai Gábor, aki szerint az, hogy a férfi egyenes adásban hallotta hitvese utolsó kiáltását, még inkább megnehezíti a tragédia feldolgozást.

Terhesvizsgálatra ment

A hatodik hónapban járó kismama augusztus 31-én reggel a lakóhelyéről igyekezett Hajdúszováton keresztül a 4805-ös úton Debrecen felé, valószínűleg terhesvizsgálatra.

Anita autója azonban egy kanyar után megpördült, majd átcsúszott a másik sávba, ahol összeütközött egy másik autóval, ami egy fának csapódott. A 26 éves nőt fej- és mellkassérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol az orvosok hosszasan küzdöttek a kismama és a magzat életéért, de már egyiküket sem sikerült megmenteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!