megdöbbentő

2021.01.07. 12:45

Nem sokon múlt: nagymamája mentette meg a megmérgezett zuglói kisfiú életét

Ép ésszel felfoghatatlan: tejben adagolt gyógyszerrel akarta megölni hároméves gyerekét egy budapesti anya. A kicsi a nagymamájának köszönheti életét.

Forrás: Shutterstock

A zuglói nő kedden reggel próbálta beadni gyermekének a végzetes adag gyógyszert: antidepresszánsokkal tömte tele a hároméves kicsinek adott tejet. A gyerek azonnal rosszul lett a hatalmas adag gyógyszertől, és nemsokára eszméletlen állapotba is került. Életét vélhetően csak nagymamájának köszönheti, az anyai nagyszülő ugyanis ekkor érkezett meg, és ahogy látta, milyen állapotban van az unokája, azonnal kórházba vitte. Az anyát azonnal őrizetbe vették, aki a kihallgatásán semmit nem tagadott, beismerte hátborzongató tettét, így most a BRFK életvédelmi osztálya igazságügyi elmeszakértő bevonásával folytatja a büntetőeljárást.

A szakértő szerint nagyon ritka, hogy valaki antidepresszánsokkal próbáljon megölni valakit.

„Nagyon ritkán látni ilyet, mert az antidepresszánsok alapvetően nem alkalmasak gyilkosságra, ritka alapból a túladagolás”

– magyarázta dr. Funk Sándor toxikológus a Borsnak.

„Elméletileg egy ilyen túladagolás a felnőtt szervezet számára is szerotoninszindrómát okozhatna, a vérnyomás megemelkedik, labilitás, súlyos hány­inger, láz, izomgyengeség és remegés alakul ki vegetatív tünetekkel”

– sorolta a szakértő, majd hozzátette: egy gyerek esetében a reakciók sokkal erőteljesebbek.

Funk Sándor
Fotó: Bors

„Az agy egyrészt teljesen »naiv«, nincs hozzászokva ilyen szerekhez, másrészt a véragygát, ami egy felnőttnél megbízhatóan működik, az a gyerekeknél nem feltétlenül. Emellett egy gyerek a felerősödött pszichés tünetekkel – amit a gyógyszer-túladagolás szintén erősít – sem tud mit kezdeni” – mondta Funk Sándor.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!