társai mamának hívták

2021.01.14. 09:01

Fiatal magyar nő irányította a nemzetközi drogkereskedő bandát – lekapcsolták a rendőrök

Egy 25 éves magyar nő, „Mama” rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten irányította a kábítószer-kereskedő bandát. Vonattal szállították a cuccot, de három futárát is elkapták az elmúlt hónapokban.

Forrás: Shutterstock

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 25 éves M. Alexandra Mária ellen.

A gyanú szerint a 25 éves, „Mama” fedőnevű nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta. A futárok részére megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerzőutakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette.

Ezzel a táskával buktak le a pályaudvaron
Fotó: police.hu

 

A nő férje és unokaöccse 2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.

Egy másik futárt 2020. október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba.

A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el 2020. december 4-én. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

A „Mama” nemcsak kábítószerben utazott. Hat illegális migráns volt az autójában, amikor elfogták
Fotó: police.hu

 

A „Mama” nemcsak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor 2021. január 11-én egy társával hat szír illegális migránst szállított az autójával. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!