nem a megélhetésért tették

2020.12.29. 05:56

Fegyverrel rabolták ki áldozataikat a gazdag tinik Budapesten (videó)

Összesen nyolc rablást írnak egy fiatalokból álló ötfős társaság számlájára a budapesti rendőrök. A tettesek gázpisztollyal garázdálkodtak a Gellérthegy környékén.

Forrás: Shutterstock

A banda tagjai különböző felállásokban vettek részt a bűncselekményekben ; volt, hogy ketten-hárman, de előfordult, hogy mindannyian jelen voltak az elkövetésnél – írja a Ripost.

A banda a Gellérthegyen, illetve a Feneketlen-tónál szemelt ki az áldozatait, többnyire fiatalokat. A tettesek arcukat eltakarva, gáz- és riasztófegyverrel fenyegetőzve vették el áldozataik pénzét és más értékeit

– írja a police.hu.

A bűncselekmények során senki sem sérült meg.

Két feltételezett elkövetőt 2019. december 11-én fogtak el, amikor az egyik rablás során a menekülő sértett után lőttek a gázpisztollyal, amit a rablások miatt fokozott járőrszolgálat munkatársai meghallottak. A banda többi tagját ezt követően kerítették rendőrkézre a fővárosi nyomozók.

A 15 és 17 év közötti gyanúsítottak közül négy fiatalt őrizetbe vettek, akik azóta is bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg ötödik társuk az eljárás során szabadlábon védekezik.

A tinibanda nem a megélhetésért rabolt, ugyanis mint kiderült, mindegyikük jól szituált családból származik és jó iskolákba jár. A TV2 Tények információi szerint egyikük egy neves szívsebész gyermeke.

Ha elítélik őket, évekre börtönbe mehetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!