Origo Hírcast

2020.09.22. 12:17

Gyakorlott rádiós ül az Origo mikrofonja mögé

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a podcastek a világban és Magyarországon is. Az Amerikai Egyesült Államokban például a lakosság 30-40%-a rendszeresen hallgat különféle podcast-műsorokat. Magyar nyelvű podcastekből is egyre többet találunk, egyelőre többségében sport, technológia és filmes témákban. Szeptembertől eggyel bővült a paletta, ráadásul az új műsor a hírek szerelmeseinek kedvez.

Ha a hírek érdekelnek

A szeptember elején megújult Origo új podcastot indított. Az Origo Hírcast hetente három adással jelentkezik hétfő, szerda és péntek délutánonként. A Class FM-et és a Music FM-et is megjárt rádiós műsorvezető, Juhász Bálint 15 percben összegzi az előző 2 nap legfontosabb hazai és nemzetközi híreit, szemléz a sport és a tudomány híreiből, a pénteki adásban pedig programajánlót és időjárás-előrejelzést is hallhatunk.

A podcast megtalálható a Spotify, az Apple Podcast és számost más podcast lejátszó mobilalkalmazásban, de természetesen asztali gépről is elérhető az összes adás.

Hogy mi a podcast?

A podcast egy ingyen hallgatható műsor az interneten, leginkább egy rendszeresen jelentkező rádióműsorra hasonlít, viszont nem tördelik reklámblokkok, bármikor megállítható, és akár napokkal később innen folytatható. Hallgatható útközben, főzés, házimunka, vagy sportolás közben. Androidos okostelefonra számos jó és ingyenes podcast alkalmazás létezik, melyek közül több magyar kezelőfelülettel is rendelkezik. Az iPhone-on (valamint az iPodon, iPaden) „gyárilag” van már podcast alkalmazás, csak el kell indítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!