Friss hírek

2015.05.21. 02:29

Flórián nap és tűzoltóverseny

fenyvesi

Tűzoltók küzdelmével, bemutatókkal, előadásokkal és véradással várják az érdeklődőket a hagyományos Megyei Flórián Napon és Tűzoltóversenyen május 23-án, szombaton Mihálygergén. A változatos programokkal tűzdelt eseményen a kilátogatók önkéntes és hivatásos tűzoltókkal egyaránt találkozhatnak.

A rendezvény reggel 8 órakor a helyi József Attila Művelődési Ház (Rákóczi út 56.) előtti gyülekezővel veszi kezdetét, majd 8.30-kor a résztvevők ünnepélyesen felvonulnak a verseny helyszínére, a Sportpályára. A megnyitóra 9 órakor kerül sor, 10-kor pedig kezdetét veszi a tűzoltók versenye. A kismotorfecskendő- és tűzcsapszerelés versenyszámokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség tizennyolc tagszervezete, harminchat csapattal méreti majd meg magát. Ekkora érdeklődésre és nevezésszámra korábban még soha nem volt példa. 12-14 óráig különböző szórakoztató programok várják az érdeklődőket: autó-tűzoltási és roncsvágási bemutatót tartanak a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, alpintechnikai bemutatót rendeznek a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjai, lesz drón- és quadbemutató a Cserhát Mentőkutyás Egyesület jóvoltából, valamint mentőkutyás akciót imitálnak a Karancs Mentőkutyás Alapítvány tagjai. A Csicsergő Óvoda külön erre az alkalomra készített előadása, a Csini-Tini Majorettcsoport műsora, a Szécsényi hastáncosok produkciója, valamint a Jázmin Egyesület kánkán bemutatója tovább színesíti majd a napot. Az eseménnyel egy időben, 11 és 14 óra között a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete véradást tart a sportpályán felállított sátorban (rossz idő esetén a művelődési házban), amelyre minden segíteni vágyót nagy szeretettel várnak. Az eredményhirdetés és az elismerések átadása zárja a rendezvényt 14 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!