Friss hírek

2015.04.22. 11:55

Színjátszó találkozó

fenyvesi

Balassagyarmat. A legifjabbak csillogtathatják meg színpadi tehetségüket a huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Nógrád Megyei Bemutatóján, amelyet 2015. április 25-én, szombaton 9 órától kezdődően, egész napos programként rendeznek meg a városi Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

A nap folyamán bemutatkoznak a magyargéci Gárdonyi Géza Színjátszócsoport tagjai, a bátonyterenyei Futkározók különböző korosztályai, az érsekvadkerti CsepPet Cseperedő Petőfisek és a salgótarjáni KiViSzI Színházi Műhely növendékei. Szusszanásnyi szünetet követően megtekintheti a közönség a magyarnándori iskolások Játékkuckó előadását, a balassagyarmati Csiribiri Társulatot, a Dejtári Színkör fellépését, valamint a somoskőújfalui Somvirág diákszínpad és a budapesti Dominó műsorát. A harmadik részben két salgótarjáni együttes: a Pipacsok és a Fébé Társulat mutatkozik be, végezetül a balassagyarmati Pimasz Kamasz csoport és a szécsényi Andi Színjátszósai lépnek színpadra. A produkciókat a zsűri tagjai, Papp Dániel és Szakall Judit értékelik. Az előadásokat követően a csoportvezetők és a bírák részvételével szakmai beszélgetésre kerül sor. A fesztivál kísérőprogramjaiként fejtörőket, lábas játékokat és kézműves műhelyt szerveznek a gyerekek részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!