Katar 2022

2022.12.10. 19:14

Videón a zokogó Ronaldo: nehezen vette tudomásul, hogy kiestek a portugálok

Történelmet írt Marokkó, Cristiano Ronaldo pedig zokogva távozott a pályáról, miután csapata kiesett a negyeddöntőben.

Nool

Zokogva vonult le a pályáról Cristiano Ronaldo

Forrás: AFP

Fotó: Melo Moriera

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a portugál válogatott 1-0-ra kikapott a marokkói csapattól, így Walid Regragui együttese a vb-történelem első afrikai csapataként jutott be a legjobb négy közé. Az Origo is beszámolt róla, hogy papíron a portugál válogatott volt a mérkőzés esélyese, annak ellenére, hogy Marokkó a torna eddigi legnagyobb szenzációját okozta azzal, hogy 11-esekkel kiejtette a titkos favoritként emlegetett spanyolokat az előző körben. Az észak-afrikaiak másodszor jutottak el a nyolcaddöntőig, és először jutottak a legjobb nyolc közé.

Cristiano Ronaldo ezúttal is csak csere volt

Fernando Santos együttese nagy önbizalommal várhatta az összecsapást, miután a nyolcaddöntőben 6-1-re kiütötte Svájcot. A szövetségi kapitánynak nem volt könnyű dolga az összeállítást illetően, hiszen a kezdőből kiszorult Cristiano Ronaldo meglehetősen ingadozó formát mutat a vb-n, ráadásul szinte mindennap az újságok címoldalán szerepel valamilyen pletykával. A jelenleg csapat nélküli klasszis ezúttal is csak a kispadon kezdett.

A kapitány a második félidő elején küldte pályára Cristiano Ronaldót, aki egyébként ezzel beállította a válogatottsági világrekordot a 197 mérkőzéssel. Ahogy telt a játék idő, a portugálok úgy lettek egyre feszültebbek és a játékuk is kapkodóvá vált. A ráadás perceiben Ronaldo előtt adódott meccslabda, de az ötszörös aranylabdás nem tudott élni vele, mert a kapus védte a rövid alsóba tartó lövését.

Portugália tehát hiába támadta végig a Marokkó elleni mérkőzést, a 42. percben kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett, így a negyeddöntőben véget ért számukra a katari focivébé. A csereként beállt Cristiano Ronaldo elsőként, zokogva vonult be az öltözőbe.

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!