Labdarúgás

2024.07.09. 12:59

Továbbra is Spanyolország az Eb-győzelem legnagyobb várományosa

Ismét Langa Attila sportszerkesztő kollégánkat kérdeztük a németországi Európa-bajnokságról, hogyan értékeli a negyeddöntőket és mit vár a mai, illetve a holnapi elődöntőben.

Nool.hu

Langa Attila sportszerkesztő kollégánk labdarúgóként és mint megyei edző is dolgozott korábban több együttesnél, így kíváncsiak voltunk, mi a véleménye az Európa-bajnokság mérkőzéseiről, valamint milyen végeredményekre számít a két elődöntőben.

Langa Attila sportszerkesztő kollégánk
Langa Attila sportszerkesztő kollégánk
Fotó: Hüvösi Csaba


– A negyeddöntők alkalmával szoros mérkőzéseket várhattunk, amelyeket meg is kaptunk, hiszen három összecsapáson nem is volt elég a kilencven perc a döntéshez. A spanyolok a tornagyőzelem legnagyobb esélyeseként sikerrel vették a szintén jó formát mutató házigazda Németország elleni ütközetet, amely nagy veszteségekkel járt, hiszen Pedri sérülése és a meghatározó játékosaik eltiltása majd nehezíthetik a Franciaország ellen vívott elődöntőben a dolgukat. Ezek ellenére csodálkoznék, ha a portugálok ellen tizenegyesekkel továbbjutó franciák két vállra fektetnék a spanyolokat. A szerdai elődöntőben is hasonló leosztás lehet, hiszen a hollandok jó teljesítménnyel jutottak el a négybe, míg az angolok döcögve, de mégis ott vannak. Utóbbi játéka sokaknak csalódás, de az eredményességet nem kell megmagyarázni, mint szokták mondani. Ezen a mérkőzésen szintén szoros csatát, valamint holland döntőbe kerülést várok. A fináléba így véleményem szerint Spanyolország – Hollandia párharcot láthatunk majd, de ugye a labda gömbölyű, így bármi megtörténhet – mondta Langa Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!