Támadnak az idegenek?

2022.05.12. 14:35

A Pentagon szerint nemzetbiztonsági kockázattá váltak az ufók

Ötven év után először tartanak meghallgatást ufóügyben az amerikai kongresszusban.

A képviselőház hírszerzési bizottságának terrorizmus és kémelhárítás-albizottsága előtt tesz vallomást jövő héten két Pentagon-tisztviselő, Ronald Moultrie hírszerzési és biztonsági védelmi államtitkár, valamint Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese – olvasható az Origo nyomán a Magyar Nemzet cikkében.

Sajtóértesülések szerint a két hírszerzési elöljáró egy tavalyi, kulcsfontosságú kormányzati jelentéssel (amely 144 azonosítatlan légi jelenséggel való találkozást rögzített 2004 és 2021 között) kapcsolatban beszél majd a hírszerzési bizottság előtt. A bizottság elnöke, André Carson a Twitteren azt írta, hogy az ufók nemzetbiztonsági kockázattá váltak.

Az amerikaiaknak többet kell tudniuk ezekről a megmagyarázhatatlan jelenségekről

– írta.

Az amerikai kongresszus nem tartott meghallgatást az ufókkal kapcsolatban az emlékezetes Kék Könyv Projekt 1969-es lezárása óta. A projekt a rejtélyes légi jelenségeket vizsgálta a légierő jelentései alapján. A Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) tavaly júniusban adta ki az ezekről a jelenségekről szóló jelentését, amely azonban nem tett megállapítást arra vonatkozóan, hogy mi lehetett az a 144 furcsaság. Nem zárta ki a földönkívüli élet vagy idegen technológia létezését, de megjegyezte, hogy a titokzatos jelenségek kapcsolatban állhatnak Oroszország és Kína fejlett technológiájával, így akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!