tragédia

2021.01.22. 13:05

Cápa ragadhatta el az ausztrál partokon eltűnt búvárt

A férfi elszakadt öltözéke és békatalpa előkerült a vízből.

Forrás: Shutterstock

Cápa ragadhatta el az ausztrál partvidéken eltűnt búvárt – közölték a hatóságok pénteken, miután a férfi búvárfeleszerelésének darabjait megtalálták a keresőakció során.

A férfi csütörtökön tűnt el, amikor az ország déli partjainál, Port MacDonnell közelében búvárkodott. Légi és vízi úton is keresést indítottak utána, az akció mértékét azonban visszafogták, miután a férfi elszakadt öltözéke és békatalpa előkerült a vízből.

A kutatást vezető rendőrhatóság közlése szerint nem találták meg a 32 éves férfi maradványait, de egyes területek még átvizsgálásra várnak. A rendőrség képviselője elmondta, a napokban cápa jelenlétét jelentették a környéken.

Ez az eset lehet Ausztrália első regisztrált cápatámadása 2021-ben. Az elmúlt évben jelentősen megnövekedett a halálos kimenetelű cápabalesetek száma: nyolcan vesztették életüket, holott az azt megelőző évben egy halálos áldozat sem volt – közölte a cápatámadások adatait gyűjtő Taronga Természetvédelmi Társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!