e-sport

2020.12.28. 19:50

A Nógrádi Tollas Vitézek győzelmével zárult a Megyék Csatája

A Nógrádi Tollas Vitézek nyerte a Megyék Csatáját, amellyel bezsebelte az országos e-sport-verseny félmillió forintos fődíját is. A mérkőzést több ezer ember követte a képernyőkön keresztül.

Lászlók Judit

Hugyecz Bence a győztes Nógrádi Tollas Vitézek gárdájának a csapatkapitánya

A Megyék Csatája egy országos e-sport-verseny, amely a tizenkilenc megyére, továbbá Budapestre ­kiterjedően versenyzési lehetőséget kínált az elmúlt két hónapban mindazok számára, akik szerettek volna megmérkőzni a League of Legends és a FIFA 21 ­játékokban. Előbbit nyerte meg az öttagú Nógrádi Tollas Vitézek csapata. Szűkebb hazánkat a nő­tincsi Hugyecz Bence (Frenna) mint csapatkapitány, a ka­rancslapujtői Tóth Viktor (Kubu), a győri Németh Jonatán (Túróstészta), a balassagyarmati Konderla Bálint (Edru) és a dunakeszin élő Rácz Dávid (Zumei) képviselte.

– A Budapesti Griffekkel már találkoztunk a csoportkörben, azonban akkor ­kikaptunk tőlük, így másodikként jutottunk tovább. Ennek ellenére nem féltünk attól, hogy a döntőt nem ­tudjuk majd megnyerni – mondta portálunknak a csapatkapitány.

Hugyecz Bence a győztes Nógrádi Tollas Vitézek gárdájának a csapatkapitánya

A finálét mindkét csapat kicsit álmosan kezdte, azonban húsz perc után magukra találtak a játékosok.

– Amikor elvesztettük az első csatát, tudtuk, hogy fel kell állnunk és keményebben kell játszanunk. Biztos voltam benne, hogy már csak 3–2-es végeredménnyel nyerhetünk. Ezt követően a kezdeti feszültség ellenére feloldódtunk, élveztük a játékot, ami meghozta számunkra a várva várt sikert, és a következő három meccset megnyertük – emlékezett vissza összecsapásukra Hugyecz Bence.

A nógrádiak csapatkapitánya kitért arra is, hogy a Budapesti Griffek tagjai kiváló játékosok, hiszen a döntőig párharcot sem veszítettek, így mindkét alkalommal rendkívül nehéz ellenfélnek bizonyultak. Míg a csoportkörben a fővárosi gárdának ment jobban a játék, a döntőben a Nógrádi Tollas Vitézek örülhetett, amelynek köszönhetően az elismerés mellett a csapat nyerte el a Megyék Csatája fődíját, amely ötszázezer forint volt.

– A nyereményt arányosan szétosztjuk a csapattagok között. Én valószínűleg egy új számítógépet fogok vásárolni ebből – mondta Hugyecz Bence. Hozzátette: nagyon büszke vagyok a csapatra, amiért az eltelt két hónapban ilyen jól tudtunk együttműködni, és végül sikerült megnyernünk a versenyt. Tóth Viktor, aki az elmúlt időszakban nemzetközi szinten is sikeresen szerepelt, most a Megyék Csatája legértékesebb játékos díját (MVP) is megkapta.

A Nógrádi Tollas Vitézek tagjai egyelőre nem indulnak újra közös versenyen, azonban nem zárkóznak el attól, hogy a későbbiekben ismét együtt versenyezzenek­.

– Nógrád megyében – az egész országban is – kevesen ismerik az e-sportot, illetve a játékosokat. Sajnos Magyarországon nagyon kevés hasonló versenyt rendeznek. Ezáltal még inkább örültünk annak, hogy a Megyék Csatáján megmérettethettük magunkat a hazai e-sportolók között – hangsúlyozta Hugyecz Bence, aki reméli, hogy a jövőben még sok hasonló győzelemről számolhat be, továbbá egyre több emberrel ismertethetik meg az e-sportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!