Olyan, de mégsem

2019.10.30. 09:45

Már Magyarországon az LG első 5G-képes, dupla kijelzős mobilja

A dupla kijelző hallatán hajlamosak lehetnénk a Samsung és a Huawei által megszenvedett, hajlítható okostelefonokra gondolni, de a koreai óriás náluk sokkal járhatóbb utat választott.

A V50-es ugyanis duplakijelzős ugyan, de szó nincs semmiféle kijelzőhajtogatós mutatványról: az egyedi megoldás esetében annyit jelent, hogy a gyártó egy – mondjuk így – tokkal szállítja alapáron adott kiegészítőként.

Ha a tok bekattan a helyére, az azon lévő 6,2 hüvelykes, FHD+ felbontású második képernyő is bekapcsol – így lesz két kijelzője az okostelefonnak.

Az LG elképzelései szerint a lehetőséget jól kitudják a készülék tulajdonosai videózás, játék és multitasking közben. Első látásra persze mintha leginkább a játékosoknak kedveznek vele, hiszen a megnövelt kezelőfelülettel sokkal kényelmesebb babrálni.

Játékosoknak feltétlen ajánlott szemügyre venni

Az okostelefon 6,4 hüvelykes, 19,5:9 képarányú QHD+ OLED FullVision kijelzője mellé tehát egy második, 6,2 hüvelykes képernyőt is adnak. A második kijelző és maga a készülék egymástól függetlenül is használható, ami számos új felhasználói lehetőséget kínál.

Például amíg az egyik képernyőn filmet nézünk, a másikon az IMDB-n böngészhetünk, vagy élő közvetítés alatt válaszolhatunk a kommentekre, de akár játék közben is csetelhetünk a barátainkkal.

A mobilos játékok esetén a második kijelző kontrollerként is funkcionálhat, így játék közben az ujjaink nem takarják el a fő képernyőn zajló eseményeket. A második kijelzőt két kényelmes szögben — 104 és 180 fokban — csatlakoztathatjuk az okostelefonhoz.

És ez még nem minden

A dél-koreai gyártó legújabb, felsőkategóriás kütyüje

az LG első 5G-képes mobilja, amivel a felhasználók a 4G-nél várhatóan tízszer gyorsabb 5G hálózatra csatlakozva játszhatnak

vagy élvezhetik az online videós tartalmakat.

A készülék összesen öt kamerával rendelkezik, amelyből kettőbe videoképmélység-szabályozót (Video Depth Control) építettek, így a mozgásban lévő tárgyak tiszták maradnak a felvételeken. A távolság és képmélység elemzését végző kettős látótér (Dual Field Of View) technológia révén a felhasználók pontos fényeléssel, pontosan örökíthetik meg a látottakat.

Természetesen a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel együtt építették be.

A nagyobb teljesítmény miatt egy új, a megelőző modellben találhatónál közel háromszor nagyobb hőkamrás hűtőrendszert építettek a készülékbe, ami a hagyományos hőelvezető csöveknél hatékonyabban tartja alacsonyan a belső hőmérsékletet, és több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is javítja a processzor teljesítményét.

A V-széria vékony, stílusos formatervét követve az LG V50 ThinQ csupán 8,3 milliméter vastag és alig 183 grammot nyom, továbbá az elődmodellhez hasonlóan szintén megfelel az Egyesült Államok katonai szabványa, a MIL-STD 810G követelményeinek.

Borítókép és illusztráció: LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!