Jubileumi fellépés

2024.05.04. 13:58

Gálaműsorral ünnepli 50 éves pályafutását Bohács István

Bohács István Aranykoszorús és Arany Cinege-díjas nótaénekes ötven évvel ezelőtt kezdte előadói pályafutását. E jeles évfordulót nagyszabású koncerttel ünnepli meg, hiszen mint mondja, a közönség szeretete a legfontosabb elismerés számára.

Palchuber Kinga

A muzsikaszó élteti Bohács Istvánt

Forrás: Nool Archív

 Mint arról portálunk már beszámolt, Bohács Istvánnak az évtizedek során nyújtott magas színvonalú művészi tevékenységét a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, valamint az Országos Szórakoztatózenei Központ elismerő oklevéllel jutalmazta a közelmúltban.

– Nagyon hálás vagyok az elismerésekért. Jó volt átélni azt is, amikor Aranykoszorús és Arany cinege-díjas nótaénekessé választottak, de a nógrádi Prima-díjra, a Salgótarján Kultúrájáért Díjra és a Dankó Pista-díjra is büszkén gondolok. Emellett hatalmas megtiszteltetés, hogy Mátraterenye díszpolgára lehetek. Azonban a legnagyobb elismerést a kezdetektől a közönség adja, hiszen a szűnni nem akaró vastapstól jobb érzés nem létezik – mondta egy korábbi interjúnkban a mátraterenyei előadóművész.

Bohács István a Salgótarjáni Nóta- és Népzenei Egyesület életét évek óta vezetőként egyengeti, tagjait zeneileg is mentorálja. 

– Vallom, hogy a magyar nótákat mindenkor ápolni kell, mely hitvallást az egyesület tagjai is átérzik. A csapattal közösen valósítottuk meg a salgótarjáni nótadélutánokat, melyek célja is a dalok népszerűsítése. Jó érzés, hogy sokan várják ezeket az alkalmakat. Ezúttal május 12-én, 15 órakor a József Attila Művelődési Központban egy nagyobb, nívósabb koncertre invitáljuk a közönséget az 50. jubileum alkalmából – emelte ki érdeklődésünkre a nótaénekes, aki bővebb részleteket is megosztott a gálaműsort illetően.

Neves előadók a vendégek

Elárulta, hogy az ő koncertje mellett bemutatkozik a színpadon Egri József előadóművész, operett- és nótaénekes, Horváth Zoltán prímás és dr. Fehér Eszter énekművész, nótaénekes is. Hozzátette, fontos számára, hogy azokkal ünnepeljen, akiknek a sikert köszönheti, ez pedig nem más, mint a hálás közönség. 

– A zene mindig motivált és fitten tartott. Nem telik el úgy egy napom, hogy ne hallgatnék zenét odahaza. Hiszem, hogy a muzsikaszó éltet! – hangsúlyozta a nótához köthető érzéseit.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában