Programok

2024.05.18. 09:36

Pünkösdkor is várja a családokat az ipolytarnóci bemutatóhely

Az Európai Geoparkok Hete programsorozathoz csatlakozva számos érdekes programmal készül az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely is. A pünkösdi hosszú hétvégén a kisgyermekes családoknak kínálnak tartalmas időtöltést.

Gulyás Edina

Látogatók a megkövesedett óriásfenyő maradványánál

Forrás: MTI

Fotó: Jászai Csaba

A megalakulásának 20 éves jubileumát ünneplő Globális Geoparkok regionális hálózatának tagjai, az Európai Geoparkok minden évben így idén is megemlékeznek öreg kontinensünk földtani örökségéről. A rendezvényhez május 18. és június 2. között a 80 évvel ezelőtt védetté nyilvánított Ipolytarnóci Ősmaradványok is csatlakoznak – adták hírül közösségi oldalukon. 

Hozzátették: az Európai Geoparkok Hete tiszteletére egyéb speciális, tematikus programokat is szervez a terület, melyeken érdemes részt venni. Pünkösdkor a gyermekes családokra gondolva a kincskeresés, arcfestés és kézműves foglalkozások, fafaragás mellett termelői kirakodó vásárt is tartanak. Óriáspalacsinta, malomkalács és palócgulyás is lesz a Lombkorona kávézónál étkezők számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában