Nool.hu podcast

2024.05.03. 11:21

Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? (podcast)

Hajdara Gáborral, a megyei kereskedelmi és iparkamara informatikai tanácsadójával a mesterséges intelligencia fogalmát jártuk körbe.

Nool.hu

Hajdara Gábor informatikai tanácsadóval a mesterséges intelligencia témáját jártuk körbe

Forrás: Hír FM

Fotó: Andó Ákos

Az elmúlt egy esztendőben szinte berobbant a hétköznapi életünkbe a mesterséges intelligencia fogalma: dicsérik azt a lehetőséget, amellyel megkönnyítheti, lerövidítheti az ember munkáját, ugyanakkor vannak, akik attól tartanak, hogy éppen ezért akár el is veheti az emberek munkáját, bizonyos munkakörökben nem lesz szükség az emberre, mert gyorsabban és olcsóbban elvégzi a mesterséges intelligencia mindezen tevékenységet.

Hajdara Gáborral, a megyei kereskedelmi és iparkamara informatikai tanácsadójával erről beszélgettünk: magáról a mesterséges intelligenciáról, arról, hogy nem új keletű már a megléte az életünkben, illetve hogy kell-e félnünk tőle, hol és hogyan hasznosíthatjuk leginkább, s mi kell ahhoz, hogy ne az ember ellen, hanem az emberért alkalmazhassuk ezt a technikai vívmányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában