Illegális bevándorlás

2024.04.30. 23:19

Újabb magyar rendőrök indultak a szerb-észak-macedón határra

A magyar rendőrök elsődleges feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

MW

Újabb, a 17. magyar rendőri kontingens indult Szerbiába

Forrás: pilice.hu

Újabb, a 17. magyar rendőri kontingens indult Szerbiába, amely a szerb rendőrséggel együttműködve az szerb-észak-macedón határon teljesít majd szolgálatot az illegális migráció megakadályozása érdekében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

A 29 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják

 - tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a magyar rendőrök elsődleges feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is

 - közölték.

A közleményben emlékeztetek: a rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében szorosan együttműködik a környező országok hatóságaival.

A kontingens tagjait  Balázs László ezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője búcsúztatta, aki beszédében elmondta, hogy a magyar és a szerb rendőrség szoros együttműködésének köszönhetően a déli határszakaszon csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában