Jegyzet

2024.05.16. 09:20

Káosz

Lászlók Judit

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a műsorra, amelyben felkeresték Magyarország legkoszosabb otthonait, majd a takarítók móresre tanították a rendetlen lakókat, és végül elvégezték a nagytakarítást. Persze számos másik országban is készültek hasonló műsorok. Manapság pedig az egyik legnagyobb közösségi oldalt lepik el azok a videók, ahol a takarítók iszonyatos mértékű szeméttől és kosztól megszabadítva varázsolják a szobákat, lakásokat tisztává. Őszintén szólva, sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindezek csak a filmekben vagy az online térben léteznek. 

Sajnos azonban ez nem így van. A minap például az egyik közösségi oldal csoportjában osztottak meg egy nógrádi ingatlanról készült fotókat, ahol gyakorlatilag az látszik, hogy már a kapun ömlik ki a szemét. Sőt, az egész udvart és lassan a házat is beborítja a sok hulladék. Mindezt látva rögtön fel is vetődött bennem a kérdés, ha az udvart ilyen mértékben befedi a hulladék, akkor vajon mi lehet a házban? Őszintén mondom, hogy nem vagyok a patyolat szintű takarítás pártja, de szeretem a tisztaságot és a rendet. Éppen ezért nem tudom elképzelni, hogy a lakás tulajdonosa, hogy tud ilyen káoszban, koszban élni. Arról már nem is beszélve, hogy a fotókat elnézve komoly egészségügyi kockázata is lehet a temérdek szeméttel borított ingatlannak. Éppen ezért úgy vélem, szükséges lenne egy olyan szabályozás bevezetésére, ami már az ilyen vagy ehhez hasonló problémák megelőzésére koncentrál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában