Atlétika

2024.05.19. 13:48

Hétfőn ellepik Salgótarjánt a futók

Hetedik alkalommal rendezik meg a Kadlót Félmaratont.

Bakos László

Pálfalva és a Tóstrand között számíthatunk futókra

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Május 20-án, azaz pünkösdhétfőn 7 órától lehet majd regisztrálni a Dr. Förster Kálmán téren kialakított versenyközpontban, a mezőny pedig 9 órakor indul útjára a könyvtár felé. A startot egy közös bemelegítés előzi meg 8.45 órakor.

A hetedik Kadlót Félmaratonon két táv közül lehet választani, a 21 kilométeres fő számot egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni, a 10 kilométert pedig azoknak ajánlják, akiknek hosszú a félmaraton. 

Ami a váltókat illeti, az első váltópont a városi strandfürdő mögötti utca végén lesz, ez egyébként frissítő pont is egyben! A második váltópont a Balassi Bálint Megyei Könyvtár bejárata előtt, míg a harmadik a pálfalvai temető mellett lesz.

Az útvonalat végig biztosítják majd az autós forgalomtól.

A csúcstartó is fut
A mezőnyben természetesen ott lesz Kadlót Zoltán is, aki 1996 óta tartja az országos csúcsot (1;02:22 óra) félmaratonon. Számtalan korosztályos és háromszoros felnőtt magyar bajnok, háromszor szerepelt mezei világbajnokságon csapatban, 15-ször szerepelt a felnőtt-, és több tucatszor a korosztályos magyar válogatottban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában