Fejlesztés

2024.05.21. 19:24

Kétmilliárd forintból fejlődött az SVG salgótarjáni telephelye (fotók)

Kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg az elmúlt években az SVG Hungary Gépgyár Zrt. salgótarjáni telephelyén. A beruházás részben pályázati forrásból, továbbá tulajdonosi kölcsönből valósult meg.

Gulyás Edina

Sipos András igazgató a kétmilliárd forintos beruházás részleteiről beszélt

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Kétmilliárd forintból valósult meg az SVG Hungary Gépgyár Zrt. technológiai fejlesztése az elmúlt három évben. A beruházást, illetve annak kapcsán a legnagyobb gép, egy horizontális fúró-maróművet kedden adták át ünnepélyes keretek között. 

beruházás, SVG, fejlesztés
Az SVG-nél kétmilliárd forintos beruházás valósult meg, ünnepélyesen bejelentették
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

A beruházásnak köszönhetően „törtek ki a csendből”

– A cég életének kiemelkedő fejezetéhez érkezett – fogalmazott beszédében Sipos András vezérigazgató, aki felidézte, hogy a jelenlegi cégvezetés 2019-ben új szemlélettel vágott neki a jövő feladatainak. Felismerték, hogy mind a régi vevőkört, mind a cég gépállományát meg kell újítani. 

– Így indult el az a munka, amely során az elmúlt 3 évben megújult mind a géppark, mind a cég kapcsolati hálója – ismertette az igazgató, aki arra is kitért: Oláh Gergő Törj ki a csendből című dala tökéletes példája annak a nehéz munkának, amit a vállat munkatársai az elmúlt időszakban végeztek a siker érdekében. A dalt az énekes elő is adta az ünnepségen. 

Sipos András röviden ismertette a kezdeti nehézségeket, az elmúlt években megvalósított beruházásokat és fejlesztéseket, majd arra is kitért, hogy mindezeknek köszönhetően az SVG mára a világ vezető acélszerkezeteket gyártó cégeinek megbízható beszállítójává vált. 

beruházás, fejlesztés, SVG
Egy horizontális fúró-maróművet is átadtak
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

A nagy múltú cég fejlődése előremutat 

– Salgótarján egykor ismert és fejlődő iparváros volt, a szénbányászat és a nehézipar tette naggyá. A rendszerváltást követően azonban sok, köztük százéves múltú cégek is megszűntek – hangsúlyozta Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – Azonban vannak olyan vállalatok, ilyen az egykori Vegyépszer, vagyis az SVG gépgyár, ami dicső múlttal rendelkezik és fejlődése előremutat. 

Hozzátette: a 2010-es kormányváltáskor Kelet-Nógrádban három célt tűztek ki maguk elé. A nógrádi identitás erősítését, továbbá azt, hogy Salgótarján és a megye felkerüljön az ország fejlesztési térképére. Mindezeken túl a gazdaság dinamizálására helyeztek nagy hangsúlyt. Ezeknek köszönhetően több helyi cég is komoly fejlesztést tudott megvalósítani, valamint új vállalkozások is letelepedtek a térségben, új munkahelyeket teremtve ezáltal. A honatya további sikereket kívánt az SVG közösségének és azt, hogy járuljanak hozzá a város, a megye és a térség fejlődéséhez. 

Kiváló szakemberek dolgoznak Salgótarjánban

A megjelenteket Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere is köszöntötte, aki felidézte az Ózdi Kohászati Üzemekben töltött tanulóéveit. Mint mondta, az önkormányzat gyümölcsöző együttműködést folytat az SVG Zrt. vezetésével, majd  megköszönte a befektetőknek a fejlesztéshez nyújtott támogatást, a cég dolgozóinak pedig azt, hogy szaktudásukat nem külföldön, hanem Salgótarjánban kamatoztatják. A nemzeti színű szalag átvágását követően Thomas Romanowicz, a Herrenknecht cég beszerzési vezetője jelképesen elindította a fúró-maróművet majd néhány mondatban ismertette a két cég kapcsolatának történetét. A program zárásaként a Nógrád Táncegyüttes műsorát láthatták a jelenlévők. A zenei kíséretet a Dűvő zenekar adta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában