Oktatás

2024.04.26. 06:56

Az év duális képzőhelye díjat kapott a patvarci egyéni vállalkozás

Patvarci egyéni vállalkozó nyerte el 2024-ben az Év duális képzőhelye szakképzési díjat a magyarországi egyéni, mikro- és kisvállalkozások között. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Szandai Attila az építőipari vállalkozás vezetője.

Lukács Zsófia

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adták át a díjakat

Fotó: Beküldött

Idén immár harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Az év duális képzőhelye – 2024” - a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Díja elnevezésű pályázatot.
A kamara a díj odaítélésével kívánja elismerni az adott képzőhelynek az elmúlt időszakban nyújtott kitartó munkáját, valamint az új duális szakképzési rendszer gyakorlati megvalósítása terén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységét és elért teljesítményeit.

Az elismerést két kategóriában, a mikro- és kisvállalkozások, valamint közepes és nagyvállalkozások körében ítélték oda. Szandai Attila, patvarci egyéni vállalkozó a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében vehette át Az év duális képzőhelye díjat a magyarországi egyéni-, mikro és kisvállalkozások kategóriában.

Elméletet az iskolapadban, gyakorlatot az építőiparban tanítanak

A vállalkozás a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola legfőbb duális partnere az építőipari gyakorlat megszerzését elősegítve.

– A vállalkozás meghatározó szerepet játszik Balassagyarmat és térségében az építőipari szakmák oktatásában. A tanulók elméleti oktatásban részesülnek az iskolában, a gyakorlati órákat pedig építkezésen biztosítjuk számukra. Nálunk szobafestők, kőművesek, ácsok, szárazépítők és szigetelők tanulnak nappali tagozaton és felnőttképzésen is – mondta el portálunknak Szandai Attila.

Tanműhelyt is kialakítottak Balassagyarmaton

Kiemelte, hogy a díj nagy elismerést jelent számára és jelzi azt, hogy megéri a belefektetett munka. 

– Az elismerés visszaigazolás, hogy jó az irány, amin haladunk. Egyre több a jelentkező a képzésekre, és szeretnek külső helyszínen gyakorlatot szerezni a tanulók. Nem csak az építkezéseken tanulhatnak a diákok, hanem Balassagyarmaton egy tanműhelyt is kialakítottunk, ahol tudják gyakorolni akár a falazást, vagy a festést is. Alapvető célunk az, hogy valódi építkezéseken tanulják meg a szakmát a képzésben résztvevők – hangsúlyozta Szandai Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában