Légi mentők

2024.04.13. 20:40

Szombati balesetek: ingázott a mentőhelikopter a Mátrába

Nem unatkoztak a légi mentők szombaton: néhány órán belül Pásztó és Parádsasvár közelében is le kellett szállnia a mentőhelikopternek.

Sipos Nina Vivien

A Mátrában egy motoros szenvedett súlyos balesetet

Forrás: Agria TV

Kétszer is riasztották szombaton a mentőhelikoptert a Mátrába. Heves és Nógrád vármegye területén is súlyos baleset történt.

Ahogy arról a Heol.hu  beszámolt, motorbaleset történt a 24-es főúton, Parádsasvárnál szombaton délután. Az Agria Tv Bt. arról írt a baleset kapcsán, hogy információik szerint egy előzésben lévő autót kezdett előzni egy motoros, aminek következtében érintőlegesen összeütköztek a járművek. A motor az árokba hajtott, annak vezetőjét pedig súlyos sérülésekkel szállította mentőhelikopter kórházba.

Légi baleset Nógrádban

Mint arról portálunk beszámolt: a pásztói Alkotmány utca közelében egyelőre tisztázatlan körülmények miatt zuhant le a magasból egy siklóernyős szombat délután. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta hírportálunkat, hogy siklóernyős balesethez riasztották a pásztói hivatásos tűzoltókat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit. A helyszínre mentőautó és mentőhelikopter is kiérkezett. Az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett személyt stabil állapotban azonnal kórházba szállították földi úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában