Magyar Kupa

2024.04.24. 09:55

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg a Nyíregyháza a Fradit (videó)

A Paks már bejutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, miután a sorozat első elődöntőjében 2–1-re legyőzte a Kisvárdát. A paksiak edzője, Bognár György elárulta, hogy mi állt az utóbbi hetek rossz szereplése mögött és melyik csapattal mérkőzne meg szívesen a fináléban. A másik ágon a Nyíregyháza a bajnok Ferencvárost fogadja majd Balmazújvárosban.

MW

Bohdan Melnik, a Kisvárda (b) és Silye Erik, a Paks (j) játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Paksi FC–Kisvárda Master Good mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. április 23-án. A Paks 2-1-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Zsinórban elszenvedett öt bajnoki vereség után végre sikert könyvelhet el a Paks, hiszen a Kisvárda feletti 2–1-es győzelemmel bejutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. Bognár György szerint az elbizakodottság lehetett a Paks visszaesésének oka, amit remélhetőleg lezárt a csapata – írta meg a Magyar Nemzet.

BOGNÁR György; FECZKÓ Tamás
Feczkó Tamás, a Kisvárda (b) és Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Paksi FC–Kisvárda Master Good-mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. április 23-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Bognárnak mindegy, hogy kivel játszanak

A Kisvárda feletti győzelemmel a Paks története során másodszor jutott be a Magyar Kupa fináléjába – derült ki az Origo oldaláról.

Az első perctől jobban játszottunk, kezdeményezőbbek voltunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Jól ugyan nem játszottunk, de jobbak voltunk, mint az ellenfél. Az volt a cél, hogy ne rohanjunk az eredmény után, próbáljuk megszerezni mi a vezetést, könnyebb dolgunk lesz, ha mi rúgjuk az első gólt

– mondta el a paksiak mestere, Bognár György először a Kisvárda ellen 2–1-re megnyert Magyar Kupa-elődöntővel kapcsolatban. A Paks elvesztette a legutóbbi öt meccsét az NB I-ben, s így nemhogy leszakadt a Ferencvárosról (amely már bebiztosította az újabb aranyérmét), hanem a dobogós helyért is küzdenie kell, jelenleg a harmadik a tabellán.

– Fontos volt, hogy nyerjünk végre, mert az utóbbi egy hónapban sikertelenek voltunk. Dolgoztak rendesen a játékosok, de talán kicsit elbizakodottak voltunk. Néha azt éreztem, mintha vége lenne a bajnokságnak, mintha meglenne a második hely és a kupadöntő. Ezt a fajta elbizakodottságot kellett visszafordítani ezzel a győzelemmel – fejtette ki Bognár György, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy a szerdai Nyíregyháza–Ferencváros-elődöntőben melyik csapat sikerét várja, netán reméli.

– Szinte mindegy, hogy ki lesz az ellenfél, kupadöntőt játszunk, ez nagy dolog. Nem probléma, hogy két fronton kell helytállni, sőt inkább jó – jegyezte meg a paksiak edzője picit odaszúrva a Ferencvárosnak, akik ellen két éve sima 3–0-s vereséget szenvedett a csapata a döntőben.

Nem lesz náluk a labda

A bajnoki címét megvédő Ferencváros a másodosztályban listavezető Nyíregyháza vendége lesz a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai elődöntőjében. A Szpari egykori fradistákkal, Tímár Krisztiánnal és Nagy Dominikkel nem feltartott kezekkel fogadja az élvonal bajnokát. Dejan Sztankovics szerint nem lesz könnyű dolguk a fővárosi zöld-fehéreknek – olvasható az Origón.

– Óriási lehetőség kapujában vagyunk. A döntőben 50-60 ezer szurkoló előtt léphetnénk pályára a Puskás Arénában, ami hatalmas motivációt jelent a csapatomnak. Ahhoz, hogy duplázzunk, s a bajnokság után a Magyar Kupát is megnyerjük, minden erőnkre szükség van

– mondta el a mérkőzés előtt a zöld-fehérek edzője, Sztankovics, akit nem lepett meg, hogy a nyírségiek bejutottak az elődöntőbe.

A Nyíregyháza Spartacus már a hétvégén biztossá teheti a feljutását (a 2015-ös kizárása után), s akár az NB II-es bajnoki címét is. Tímár Krisztián együttese a Magyar Kupában már a legjobb 4 közé jutással is klubtörténelmet írt. A 44 éves sikeredző szerint a Fradi ellen nem náluk lesz többet a labda, de ettől még felveszik a kesztyűt a rekordbajnok ellen.

– Nem hiszem, hogy egy kupaelődöntőben, az ország legjobb csapata ellen bárkit is külön motiválni kellene. Veszítenivalónk nincs, egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Szeretnénk olyan mentalitással pályára lépni, amivel meglepetést tudunk okozni – mondta el a Szpari edzője.

– Van egy stabil alapjátékunk, amit az egész szezonban jól játszik a csapat, ehhez próbálunk nyúlni. Nyilván az NB I-ben, illetve a nemzetközi porondon, ahol a Ferencváros évről évre szerepel, gyorsabb a ritmus, ehhez próbálunk alkalmazkodni, de a saját játékunkat is megpróbáljuk a Ferencvárosra ráerőltetni – fejtette ki a nyírségiek mestere, aki szerint Varga Barna és Marquinhos kiemelkedik a bajnokcsapatból, de Zachariassen és Abu Fani is sok gondot okozhat számukra.

Magyar Kupa, elődöntő

Kedd:
Paks–Kisvárda 2–1

Szerda, 20.00:
Nyíregyháza (NB II)–FTC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában