Pásztó

2018.08.13. 07:00

Pásztó választott – Farkas Attila az új polgármester

Szoros csatában győzte le Farkas Attila az eddigi polgármester Dömsödi Gábort a vasárnapi időközi választáson.

Nagy Orsolya

 

Plecskó Péter, jelölt. Fotó: Ladóczki Balázs/NMH

 

Három polgármester- és 39 képviselőjelölt indul az augusztusi időközi önkormányzati választáson Pásztón. A polgármesteri posztért újra elindul Dömsödi Gábor, független jelöltként, mellette Farkas Attila (Fidesz-KDNP) volt alpolgármester és Plecskó Péter (független), volt képviselő.

Reggel hét óráig összesen 113 fő tette le a voksát, amely mintegy másfél százalékát jelenti a lakosoknak – mondta portálunknak dr. Gajdics Gábor, a városi önkormányzat jegyzője. Plecskó Péter, független polgármesterjelölt az elsők közt szavazott.

12:00

A szavazás rendben zajlik, 11 óráig pedig a helyiek 21 százaléka voksolt a jelöltek valamelyikére – közölte a legfrissebb információkat dr. Gajdics Gábor, a városi önkormányzat jegyzője. Farkas Attila, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje is leadta szavazatát. A pásztói Tóth Balázs elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a helyiek elmenjenek szavazni. Hozzátette: szeretné, ha végre nyugalom lenne a városban és bízik benne, hogy a település a jövőben tovább fejlődik majd.

 

Farkas Attila, jelölt.

 

13:50

– 13 óráig összesen harminc százaléka ment el szavazni a helyieknek. Három főtől pedig kifogás érkezett a választási kampánnyal kapcsolatban, amelyet a helyi választási bizottság jelenleg vizsgál. Az ügyről később születik döntés – árulta el dr. Gajdics Gábor, a városi önkormányzat jegyzője.

 

Szép lassan érkeznek a szavazók, hogy letegyék voksaikat.

 

16:00

Dr. Gajdics Gábor, a városi önkormányzat jegyzője elárulta: 15 órakor 36 százalékos volt a szavazók részvételi aránya.

 

18:30

Több kifogás is érkezett, amelyeknek elbírálása folyamatosan zajlik még az elkövetkezendő három napban is. A pásztóiak 49 százaléka ment el szavazni 18:30-ig.

Csetneki Ágota, helyi lakos az időközi választással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a szavazás a választópolgárok lehetősége a véleménynyilvánításra. Minél többen mennek el, annál nagyobb az esélye, hogy a többség akarata érvényesül.

– Mivel állampolgári kötelességemnek éreztem, hogy szavazatommal hozzájáruljak a végeredmény kialakulásához, ezért én is letettem a voksomat. Lehet, hogy nem fogok önfeledten örülni az eredménynek, de az én szavazataim is számítanak, mert éltem a lehetőséggel – mondta Ágota.

 

Csetneki Ágota, szavazó.

 

21:00

Információink szerint még nincs eredmény az új polgármester személyéről, de szoros a küzdelem.

21:35

Dr. Gajdics Gábor a városi önkormányzat jegyzője arról tájékoztatta portálunkat, hogy még mindig számolják a szavazatokat. Jelen állás szerint Farkas Attila közel száz szavazattal vezet, őt követi Dömsödi Gábor, majd Plecskó Péter.

21:50

Taps és gratuláció fogadta az új polgármestert Pásztón. Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Facebook posztjában közölte a nem hivatalos eredményt. Dr. Gajdics Gábor tájékoztatása szerint Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, a független jelöltként induló korábbi polgármester, Dömsödi Gábor 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak.

– Nagyon boldog vagyok, hogy Pásztó lakossága megszavazta felém a bizalmat – kezdte Farkas Attila, polgármester. – Az első eredmények pozitívak voltak, majd következett egy ciklus, ahol Dömsödi Gábor kapta a több szavazatot. Így aztán szoros küzdelem alakult ki és egészen a végéig bizonytalan volt a választás kimenetele. Az első teendőm, hogy minden egyes dolgozóval beszélni fogok, illetve a már meglévő és az új pályázatokra is nagy figyelmet fordítok – mondta Farkas Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!