emlékverseny

2019.10.05. 15:20

Nyomra leltek a nógrádi helyszínelők

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Technikai Osztálya hetedik alkalommal rendezte meg elhunyt kollégájukról, Klein László posztumusz alezredesről elnevezett emlékversenyét.

Palchuber Kinga

Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester a legjobb technikus díját vehette át Fotó: NMH

A megyeszékhelyen, Salgóbányán megrendezett emlékversenyt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megye bűnügyi technikusainak a kimagasló szakmai munkájukért.

Ezt követően Nagy Tivadar rendőr alezredes, a bűnügyi technikai osztály vezetője ismertette a feladatokat a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csapatai részére. A kétfős csapatok elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, amelyek célja elsősorban a bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a bűnügyi technikusok ismereteinek bővítése volt. A csapatoknak összesen hat állomáson, húsz perc határidő alatt kellett legjobb tudásuk szerint teljesíteni a feladatukat.

Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester a legjobb technikus díját vehette át Fotó: NMH

A megmérettetés legeredményesebb csapata a Salgótarjáni Rendőrkapitányság volt. A dobogó második fokára a Bátonyterenyei, a harmadikra pedig a Pásztói Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai állhattak.

A legjobb technikus díját a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot ellátó Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester, míg a legjobb szemlebizottság-vezető díját Bozó Cecília rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársa vette át.

A gyakorlati feladatok legjobb végrehajtásáért a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai kaptak különdíjat.

A helyszínelők számára rendezett emlékversenyen jelen volt a verseny névadójának fia, Klein Péter is, aki különdíjat adott át a legeredményesebb csapat részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!