2019

2019.01.02. 16:52

Egy biztos: az újévben sem pihennek a nógrádi sportolók

Új év, új remények, új kihívások. Körbekérdeztünk pár nógrádi sportolót és sportvezetőt, hogy mit is várnak az új esztendőtől.

Bakos László

Barta Luca

Forrás: NOOL

Fotó: B.L.

A megye egyik legnagyobb olimpiai reménysége a salgótarjáni öttusázó, Barta Luca, aki már több világversenyen is viselte a címeres mezt.

- A legfontosabb az lesz 2019-ben, hogy sérülés nélkül tudjak készülni a hazai, illetve nemzetközi versenyekre. Ez már a tavalyi évhez képest hatalmas előrelépést jelentene. Ezen felül pedig mindenképp szeretnék a korosztályomban kijutni az Európa-, valamint a világbajnokságra és természetesen ott is a legjobbamat nyújtani. Az első félév lesz talán a legnehezebb időszak, mivel tavasszal fogok érettségizni, így az iskolában is az eddiginél jóval többet kell teljesíteni. Illetve ha jól sikerül az alapozás, szeretnék a felnőtt mezőnyben is bizonyítani és minél több tapasztalatot szerezni.

Barta Luca
Fotó: B.L. / NOOL

Nagy Réka több országos bajnokságon és világversenyen is bizonyította már kvalitását, korábban Európa második legjobb fiatal sportolójának választották a kállói lányt. A 2019-es esztendő fontos világversenyeket rejteget a BVSC úszója előtt.

– Sűrű program jellemzi a jövő évet, de ennek csak örülni tudok. A márciusi felnőtt országos bajnokság lesz az utolsó kvalifikációs lehetőség a kazanyi ifjúsági Európa-bajnokságra. Elsődleges cél a kvalifikációszerzés. Csak ezután gondolkodhatunk a kontinenstornán való szereplésen. Mivel már tapasztaltabban megyek, mint 2017-ben, remélem, sikerül felülmúlnom az akkori szereplésemet. Csúcsformába kell kerülöm, vagy legalábbis a közelébe, mert itt dől el, ki mehet az augusztusi hazai rendezésű ifjúsági világbajnokságra. Az itthoni világverseny mindig sokkal izgalmasabb és nagyobb reményeket von maga után. Természetesen azon vagyok az edzőmmel együtt, hogy mindenben a maximumot nyújtsam és ne hagyjak magam után kívánnivalót. Nem tudok helyezést, vagy akár érmet ígérni, csak azt, hogy úgy fogok kimászni a medencéből, hogy mindent kiúsztam magamból!

Nagy Réka
Fotó: facebook

A korosztályos tájfutó válogatottba is bekerülő, az atlétikában is szép sikereket elérő Mag Viktóriára (Salgótarjáni Dornyay SE) is fontos versenyek várnak.

– Ebben az évben fő célom, hogy szeretnék bekerülni a tájfutó válogatottba, mint előző évben, bár tudom, elég nehéz lesz, de mindent meg fogok tenni. Ha sikerül bejutnom, szeretnék hasonlóan teljesíteni az ifjúsági Európa-bajnokságon, mint tavaly, vagy inkább felülmúlni ezt a teljesítményt. Valamint szeretnék az év közben minden versenyen a lehető legjobban teljesíteni, legfőképp az egyéni és csapat bajnokságokon, a csehországi CEYOC-on és a válogatóversenyeken. Az atlétikaversenyekre és a mezei ob-ra és a diákolimpiára is készülni fogok. Lehet, hogy idén a fedettpályás bajnoksággal is megpróbálkozok. Szeretnék tovább fejlődni és egy évvel később egy sikeres és élményekben gazdag szezont zárni.

Mag Viktória
Fotó: B.L. / NOOL

Ughy Albert, az SKSE kosárlabda csapatának edzője is optimista az előttünk álló esztendőt tekintve:

– A szezon első fele elég kaotikusra sikeredett, nem igazán állt össze a keret és sok sérüléssel is bajlódtunk. Decemberben sikerült igazolnunk belső posztra és januártól két újabb játékos csatlakozik majd a kerethez. Így már azt gondolom, hogy mennyiségben és minőségben is jól fogunk állni, más jellegű munkát tudunk végezni. Mélyebb lesz a rotációnk, így azt gondolom, hogy a védekezésünkön tudunk “húzni” egyet, mert abban muszáj lesz fejlődnünk. És ha ez így lesz – és miért ne lenne így –, az alapszakaszban oda kell érnünk az első három hely valamelyikére.

Ughy Albert
Fotó: B.L. / NOOL

Papp Ildikótól már megszoktuk, hogy ha tél, akkor sífutó versenyekről számolhatunk be, lássuk, mit várhatunk tőle 2019-ben.

– A síszövetségben nagy a káosz, hol ez, hol az irányít. Februárban világbajnokság, de eddig még a válogatási alapelvek sem körvonalazódtak. Így idén először amatőr félkészülést választottam, főként futok, és ha időm engedi, sízek. A szlovák klubommal a szezon közepétől fogok versenyezi. Nyárra pedig tájfutást és futást tervezek. Előbbi mindig is tetszett, kedvenc sportágaim egyike, most végre lesz időm ezt is gyakorolni.

Papp Ildikó (jobbra)
Fotó: B.L. / NOOL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában