Sporttelep

2018.12.14. 17:30

A salgótarjáni utánpótlássport egyik jelentős központja lesz az Öblös Sporttelep

Péntek délelőtt hivatalosan is elhelyezték a salgótarjáni Öblös Sporttelep alapkövét. A tervek szerint jövő nyáron át is adják az SBTC utánpótlás központjának helyt adó létesítményt, ahol a hobbi kocogók is otthonra lelhetnek majd.

Bakos László

A megyeszékhely sportszeretői és a Szerpentin útiak már felfigyelhettek az Öblös pályán elindult változásokra. Az egykor izgalmas mérkőzéseknek és rangos atlétikai viadaloknak is helyet adó üveggyári létestmény az utóbbi évtizedekben sokat vesztett fényéből. A pálya megmentésének ötlete először 2017 márciusában vetődött fel, amikor Orbán Viktor salgótarjáni látogatása során megemlítette az “Öblöst”, a Modern városok program keretében megvalósítandó beruházásként. A projekt azóta átkerült egy másik programba, hiszen a Diósgyőri VTK is kiemelt feladatként célozta meg a fejlesztést.

Pár hete már a munkálatok is megkezdődtek, míg a hivatalos alapkőletételt pénteken tartották. A rendezvényt stílszerűen Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című műve nyitotta, melyet Molnár Virág mondott el.

Ezt követően Szabó Tamás, a DVTK beruházási és üzemeltetési igazgatója kapott szót, aki elmondta, hogy a régió egyik legjelentősebb sportegyesületeként a Diósgyőrnek kötelessége volt segítséget nyújtani az SBTC-nek. Hozzátette, a szebb napokat is megélt Stécében jelenleg már több mint kétszáz fiatalt képeznek, és a klub növekvő pályára állhatott. A cél az, hogy a salgótarjáni labdarúgók a lehető legjobb körülmények között készülhessenek, és ennek a programnak a következő eleme a Tóstrandi sporttelep fejlesztése lesz, ami a jövő év tavaszán, vagy nyarán veszi majd kezdetét.

 

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere felelevenítette az Öblös pálya történetét, és megköszönte azok segítségét, akik közreműködnek a fejlesztésekben. A kivitelező a Weinberg ‘93 Építő Kft., míg a működtető az SBTC Sport Kft. lesz.

A kormánytámogatással is fejlődő létesítmény nem csupán a focistáknak ad majd otthont. A pályát – a belváros közelsége miatt is – előszeretettel látogatják a hobbi futók, kocogók is, akik az átadást követően sem szorulnak majd ki. A tervek szerint egy rekortán, azaz műanyag borítású kocogó csík várja majd a mozgás szerelmeseit, elsőként építenek ilyet az egész megyében. Így természetesen a helyi atléták sem hiányozhattak az alapkőletételről, a Salgótarjáni Atlétikai Club büszkeségei futottak egy kört az időkapszulával, mielőtt azt a földbe helyezték volna. Az egyre idősebb sportolók egymásnak, stafétaként adták át a hengert, akik között voltak országos bajnokok, csúcstartók, az utolsó futó pedig a kétszeres olimpikon Mecser Lajos volt.

Az időkapszulát az SBTC utánpótlás játékosainak kíséretében Szabó Tamás, Fekete Zsolt, valamint az SBTC-nél és a DVTK-nál is legendaként tisztelt Szabó Géza süllyesztette a földbe. A rendezvényt a Stécé-induló zárta, majd ismét a munkagépeké volt a terep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában