Pályázat

2018.09.03. 11:22

Olyan képet készített a mezőgazdaságról a nógrádi fotós, ami minden voksot megérdemel

Idén második alkalommal rendezték meg hazánkban az Agrofoto elnevezésű pályázatot, amelyre Galbács Tamás is benevezett.

P.B.

A tavalyi évben a tehetséges fotós és képe nyolcszáz jelentkezőből került a legjobb harminchat közé gépészet kategóriában. Művére idén is leadhatják a voksaikat, hiszen egy közönségszavazásban dől el, kié lesz a legjobb a fotó. Tamás képére ezen a linken szavazhat.

– Tavaly két képemért is díszoklevelet kaptam – mesélte Galbács Tamás, aki azt is hozzátette, hogy nagy meglepetésére ebben az évben is bekerült fotója a legjobb tizenkilenc közé, így kategóráján belül – amely idén is a gépészet – az első három kép között szerepelhet „Gyerekkori emlékek” című felvétele.

Gyerekkori emlékek, Fotó: Galbács Tamás

Kíváncsiak voltunk, hol is készült az említett fotó. Tamás szívesen mesélte el történetét, amely szerint a pillanatot aratás közben kapta el Herencsény határában.

– Autóval érkeztünk az aratás helyszínére, amikor útközben a földúton megpillantottam a két kisgyereket. Szinte azonnal bevillant ez a kép, hogy mindenképp szeretnék egy olyan felvételt készíteni, ahol nézik a dolgozó gépeket – mondta a fotós, majd azt is kifejtette, hogy felnőttként évek óta igen gyakran jelen van a mezőgazdasági munkafolyamatoknál, viszont ez volt az első eset, hogy gyerekekkel találkozott ott.

Mint azt Tamástól megtudtuk, azért lett Gyerekkori emlékek a kép címe, mert felelevenedtek benne, azok a gyerekkori emlékek, amikor még ő rohant a kerítéshez, hogy láthassa az aratásba induló kombájnokat.

– Gyerekként mindig lázba hoztak ezek a hatalmas gépek és az újságok hasábjain nagy érdeklődéssel olvastam a nyári munkákról szóló cikkeket, bizakodva abban, hogy egyszer majd én is készíthetek szemet gyönyörködtető mezőgazdasági felvételeket. A gépek látványa még a mai napig mindig lázba hoz, s a fotóimon keresztül igyekszem úgy átadni a pillanatot, hogy mindenki átélhesse azt, amit én az exponálás pillanatában éreztem -mesélte lelkesen a fotós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!