füttykoncert

2018.06.26. 17:56

Nem a francia-dán meccs miatt szeretjük meg a focit

Megszületett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első gólnélküli döntetlenje, mivel az eredménnyel egyaránt továbbjutó Franciaország és Dánia 0-0-t játszott egymással kedden a C csoport harmadik fordulójában, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

26 June 2018, Russia, Moscow: Soccer, World Cup 2018, Preliminary round, Group C, 3rd game day, Denmark vs. France at the Luschniki Stadium. Denmark's Thomas Delaney and N'Golo Kante (r) from France fight for the ball. Photo: Federico Gambarini/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Federico Gambarini

A csoport másik találkozóján két vereségét követően a peruiak 2-0-ra legyőzték az egypontos ausztrálokat, így nekik sikerült szebben a búcsú, egyúttal ők szerezték meg a harmadik helyet.

A franciák a D csoport második helyezettjével, míg a dánok ugyanennek a négyesnek az elsőjével – jó eséllyel a horvátokkal – találkoznak a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés előtt már továbbjutott francia csapat szövetségi kapitánya, Didier Deschamps hat helyen változtatott együttesén az előző, Peru elleni összecsapáshoz képest.

Az első félidő a világbajnokság talán eddigi leggyengébb játékrészét hozta: egy Eriksen helyzetet leszámítva szinte semmi nem történt. A franciák birtokolták többet a labdát, de a hat mérkőzés óta veretlen dánok zárt védekezésével nem boldogultak.

A fordulás után is Eriksen volt a legaktívabb, de próbálkozásai vagy célt tévesztettek, vagy a nagy tornán most bemutatkozó Mandanda védett. Mivel a hajrában mindkét csapat inkább a vereség elkerülésére összpontosított, megszületett az idei világbajnokság első gól nélküli döntetlenje.

Ez volt Deschamps 79. mérkőzése a franciák kispadján, ezzel beérte az örökranglista élén álló Raymond Domenechet.

Itt pedig egy Twitter-poszt, ami hűen tükrözi az elmúlt 90 percet:

Borítókép: Thomas Delaney (b) és N'Golo Kante küzdelme a labdáért

AFP / DPA / Federico Gambarini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!