megy vagy marad?

2018.06.28. 11:55

Napokon belül eldőlhet a német kapitány jövője

A tegnapi kiesés után sem a német szurkolók, sem a német média nem bánik kesztyűs kézzel Joachim Löwvel.

27 June 2018, Russia, Kazan: Soccer, FIFA World Cup, group F preliminary, Germany vs South Korea at the Kazan-Arena. Germany's trainer Joachim Loew. Photo: Andreas Gebert/dpa

A következő napokban születhet döntés Joachim Löw szövetségi kapitány jövőjéről azt követően, hogy a német válogatott címvédőként már a csoportkör után búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.

Sajtóinformációk szerint Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke a kiesést követően, szerda este arról állapodott meg Joachim Löwvel, hogy némi gondolkodás után, „néhány nap múlva” ülnek le beszélni egymással a folytatásról.

A Nationalelf utolsó mérkőzésén 2-0-ra kikapott a Koreai Köztársaság csapatától, s így – története során először – már a csoportkör után búcsúzott a vb-n.

A kazanyi meccs után Löw – aki 2006 óta irányítja a csapatot – nem kívánt azonnali döntést hozni arról, hogy megy vagy marad.

„Túl korai erre a kérdésre válaszolni, most szükségünk van néhány órára, hogy kitisztuljon a kép” – fogalmazott az 58 éves tréner, aki hangsúlyozta: a történtekért őt terheli a felelősség, amit vállal is.

A német válogatott csütörtökön (ma) délután utazik haza Moszkvából.

Borítókép: Löw a bukást jelentő meccsen. Van miért aggódnia

Andreas Gebert/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!