1930-2018

2018.06.17. 12:13

Modric szerezte a vb-k történetének 2400. gólját

Luka Modric szerezte a labdarúgó-világbajnokságok történetének 2400. gólját.

Croatia's midfielder Luka Modric celebrates scoring a penalty during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Croatia and Nigeria at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 16, 2018. / AFP PHOTO / Patrick HERTZOG / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Patrick Hertzog

A horvátok középpályása szombat este a D csoport első fordulójában, a Nigéria elleni kalinyingrádi mérkőzésen a 71. percben büntetőből talált a kapuba.

Az oroszországit megelőző húsz vb-n összesen 2379 találat esett, amihez a Szaúd-Arábia elleni csütörtöki nyitómérkőzésen az oroszok mindjárt ötöt hozzátettek. Így már csak 16 kellett az újabb százas határ eléréséhez. Az Egyiptom-Uruguay, valamint a Marokkó-Irán mérkőzésen egy-egy gól esett, a portugál-spanyol összecsapáson hat, a francia-ausztrálon három, az argentin-izlandin kettő, a perui-dánon egy, majd a nigériai Oghenekaro Etebo öngólját követően jött Modric.

A vb-k történetének első találata a francia Lucien Laurent nevéhez fűződik, aki 1930. július 13-án Uruguayban a mexikóiak elleni, 4-1-es európai sikerrel zárult montevideói mérkőzésen juttatta vezetéshez csapatát.

Borítókép: AFP PHOTO / Patrick Hertzog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!