álláspontok ütközése

2018.03.05. 11:38

Tuzson Bence: a migráció akár 50-100 évre is elronthatja az ország sorsát

Egyre több állam vélekedik Magyarországhoz hasonlóan az illegális bevándorlásról. A visegrádi négyek, az Egyesült Államok, Ausztrália nem akar bevándorlóországgá válni - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Budapest, 2018. február 20. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

A csata már nemcsak az Európai Unióban, hanem az ENSZ-ben is zajlik – fogalmazott Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán hétfőn, hozzátéve, hogy a világszervezet javaslatában összemosódik a menekült és az egyik országból a másikba elköltözni akaró migráns fogalma.

Tuzson Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az ENSZ javaslata szerint a migráció emberi jog, amelyet támogatni kell, a határvonalakat pedig meg kell szüntetni.

Magyarország ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a migráció rossz, a határokat meg kell erősíteni és minden országnak joga van eldönteni, kivel akar együtt élni – nyomatékosította.

Borítókép: Tuzson Bence államtitkár

Forrás: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában