Salgótarján

2017.11.15. 19:57

Győzike: „Ha nekik a nappalink kell, vigyék!”

Gáspár Győző otthonából tízmillió forint értékben készül bútorokat elárverezni az adóhatóság. December 7-én bárki licitálhat a család becses dolgaira, hacsak addig közbe nem szól a Kúria.

Lakatos Katalin

Gáspár Győző portálunknak megerősítette: adótartozása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ingóárverést tűzött ki ellene. Igaz tehát a hír, miszerint elvihetik akár a konyhabútort, az ülőgarnitúrát, de még a méregdrága jakuzzit is a nógrádmegyeri házból. Gáspárék bútoraira december hetedikén bárki licitálhat majd, nagyjából tízmillió forint értékben. Az alkuk ráadásul majd a család otthonában köttethetnek meg, a NAV ugyanis ott tartja az árverést.

Gáspár Győző (Fotó: Hűvösi Csaba)

„A NAV-nak a Kúria döntésére kellene várnia”

Gáspár Győző ügyvédjét is sikerült megszólítanunk. Amit most próbálnak behajtani ügyfelemen, az közigazgatási eljárásban történik, 40 millió forintnyi adósság miatt. Bár fellebbeztünk a Kúriánál, a NAV ennek ellenére árverést hirdet, s szeretné pénzzé tenni Gáspár Evelin tulajdonát, ugyanis övé az ingatlan, amelyben a szülei élnek, az összes ingósággal együtt. A NAV-nak a Kúria döntésére kellene várnia, ugyanis ha felmentik ügyfelemet, akkor mindent vissza kell szolgáltat­niuk. Korábban 11 kiló aranyat foglaltak le mintegy 40 millió forint értékben, természetesen azt is vissza kell adniuk – közölte Dr. Szilágyi Roland.

Gáspár Győző arra a kérdésre, hogy mit gondol az ellene folyó eljárásról, elmondta, hogy szerinte sok rosszindulatú ember állhat a háttérben, az ügy pedig csupa rágalom. Elmondása szerint nem kedvelik őt Salgótarjánban, amit nagyon sajnál, mert ő imádja szülőföldjét és nem is tervezi soha elhagyni azt. Az ellenszenv oka a sok évvel ezelőtti Győzike Show lehet – fejtette ki – , amely igazából egy megrendezett valóságshow komédia volt, de az emberek elhitték a fényűzést, amit abban láttak. Az „irigy” jelző pedig enyhe kifejezés azokra a személyekre, akik emögött az ügy mögött is állhatnak – tette hozzá. – Ha nekik a nappalink kell, vigyék! De még előtte eredményt fog hirdetni a Kúria is, ahová a vagyonosodási eljárás miatt fordultunk. Ha a legfelsőbb döntés az lesz, hogy elvihetik a dolgainkat, akkor szeretettel átadjuk. Ez a nehézség, ami az utóbbi időszakban övezi a családot, csak megerősített minket. Bármiből fel fogunk állni, hiszen itt áll mögöttem édesapám és a testvérem, van egy erős feleségem, valamint a két lányomra is nagyon büszke vagyok – számolt be Gáspár Győző, aki egyébként élete legnehezebb időszakát éli, komoly pánikbetegséggel küzd.

Közölte: az ügy fejleményeiről folyamatosan beszámol majd lapunknak, köztük a Kúria jövőhétre várható döntéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!