Korcsolya és mézeskalács

2018.12.09. 18:25

Sztárok foglalkoztak a rászoruló gyerekekkel az adventi vásárban

Mintegy 30 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten a Szent István-bazilika melletti adventi vásár helyszínén, ahol hírességek vezették a kézműves-foglalkozást, a korcsolyázást és a mézeskalácssütést. A Miskolcról érkező gyermekek között volt olyan, aki először járt a fővárosban.

Nagy Ervin színművész korcsolyázni tanít egy kisfiút

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

A 8-12 éves korosztályú, részben átmeneti otthonban, részben annak látókörében lévő, nehéz körülmények között élő miskolci családokból érkező gyerekek egyik csoportja a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába és sütésébe kapcsolódott be, egy másik csapat pedig az elkészült süteményeket díszítette föl – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

A gyerekek köszöntése
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A kézműveskedésbe olyan világ-, illetve Európa-bajnok sportolók kapcsolódtak be, mint Verrasztó Dávid úszó, Szatmári András vívó és Földházi Zsófia öttusázó, de a segélyszervezet önkéntesei között ott volt Rátonyi Kriszta és Iszak Eszter műsorvezető is. Míg a sütemények sültek, a gyermekek harmadik csoportja a Szent István tér közepén található korcsolyapályán Katus Attila világbajnok sportaerobikozó és Nagy Ervin színművész vezetésével korcsolyázott.

Készül a mézeskalács
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A gyerekeknek forró teával és uzsonnával kedveskedtek az Adventi Ünnep a Bazilikánál című program szervezői, a bazilikán látható fényfestés után pedig az E.ON lepte meg ajándékcsomagokkal őket.

Volt közöttük olyan, aki még nem jutott el a fővárosba
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A rendezvény kapcsolódott az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és a rászorulókért végzett egész éves munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Borítókép: Nagy Ervin színművész korcsolyázni tanít egy kisfiút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában