gyász

2017.11.19. 21:10

A színpadon halt meg Benkő Géza színművész

Színpadi próba közben állt meg a szíve Benkő Géza szlovákiai magyar színész-rendezőnek. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Vasárnap délelőtt a színpadon, próba közben halt meg a színész-rendező. A halál oka szívleállás, mindössze 48 éves volt írja a kemma.hu.

Egy elismerésre méltó életút

Benkő Géza 1969. október 28-án Kiskövesden született. Királyhelmecen érettségizett, majd színészdiplomát szerzett Pozsonyban. Szabadfoglalkozású. A szlovákiai magyar színházak (Komáromi Jókai Színház,Kassai Thália SzínházSZEVASZ Színház) mellett évadokat játszott Győrben, Nagyszombatban, de másutt is szívesen látott vendég. Több szlovák filmben kapott nagyobb szerepet is. Beckett Godot-ra várva című abszurdjában nyújtott teljesítményéért a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján elnyerte a legjobb alakítás díját. Sándor György humoralista írásaiból az 1990-es évek közepén két műsort szerkesztett.

A Czajlik József rendezte komáromi-kassai koprodukcióban készült Bányavakság három színészi díjat nyert a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján 2017 júniusában. Benkő Gézát Florin, a piszkos ügyekben eljáró román nyomozó szerepéért díjazták – összegzik a művész érdemeit a Paraméter oldalán.

Kollégái a Komáromi Jókai Színházból megtörve búcsúznak színésztársuktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!