jótékonyság

2018.03.26. 19:14

Nagyváradon zárta erdélyi koncertsorozatát Mága Zoltán

A nyolcnapos előadássorozatra több mint 15 ezren látogattak el és több mint 10 millió forintot sikerült összegyűjteni.

Budapest, 2017. január 1. Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. január 1-jén. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A világhírű előadóművész a nyolcnapos koncertsorozat utolsó előadása előtt a magyar közmédiának elmondta, a koncertekre több mint 15 ezren látogattak el, és több mint 10 millió forint adományt sikerült gyűjteni.

Kijelentette:

a magyar nemzet történetében mindig is az együttműködés időszakai voltak sikeresek, és az idei év a jótékonyság és az összefogás jegyében zajlik Magyarországon.

„Mindenkit arra biztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk is segítségre. S akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak a nehéz időkben. Köszönet illeti a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy támogatásukkal eljuthattunk Erdélybe, hirdetni az összefogás és a szeretet erejét” – jelentette ki a művész.

Az erdélyi koncertsorozatot a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete szervezte. Biró Rozália szenátor, a nőszervezet elnöke a közmédiának adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy

a templomi előadássorozat egyfajta előkészület volt a húsvétra, és hitben is megerősítette azokat, akik meghallgatták valamelyik előadást, és egy nemes célra adakoztak.

A célt valamennyi helyszínen a helyi nőszervezet határozta meg.

Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjai, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálata, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden a helyi kórház, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakonia Alapítvány és a Caritas Katolika részesült a támogatásban.

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában