The Irishman

2019.08.29. 10:23

Mozikban debütál a Netflix várva várt maffiafilmje

Exkluzív mozis forgalmazással debütál Martin Scorsese The Irishman című nagy költségvetésű Netflix-filmje, amely csak ezután kerül a streamingszolgáltató kínálatába.

(FILES) In this file photo taken on December 1, 2018 US actor Robert De Niro (L) and US film director Martin Scorsese (R), arrive at the Marrakech International Film festival in the city of Marrakesh - Netflix on July 31, 2019 unveiled the trailer for Martin Scorsese's long-awaited new film, "The Irishman" -- a major project for the streaming giant featuring powerhouse Oscar winners Robert de Niro, Al Pacino and Joe Pesci, all digitally enhanced to look younger. The crime epic tells the story of powerful union leader Jimmy Hoffa (Pacino), crime boss Russell Bufalino (Pesci) and Frank "The Irishman" Sheeran (De Niro), who claimed he killed more than 25 people on their orders. (Photo by FADEL SENNA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fadel Senna

A Netflix kedden jelentette be, hogy a Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci főszereplésével forgatott, Frank Sheeranról szóló maffiafilmet, amely szeptember 27-én mutatkozik be a New York-i Filmfesztiválon, november 1-től vetítik az észak-amerikai mozikban, és csak november 27-től lehet megtekinteni a streamingszolgáltatónál.

A filmet már csak azért is nagy várakozás előzi meg, mert fiatalító látványeffektusok segítségével De Niro és Pacino is évtizedekkel fiatalabbnak látszik majd egyes jelenetekben.

A nagy moziláncok lobbiztak a Netflixnél, hogy a fokozott érdeklődésre való tekintettel a szokásos széles terjesztésben mutathassák be a filmet. Az AMC és a Cinemark mozilánc eleve nem is játszik olyan produkciót, amelynél nem kapják meg a 90 napos kizárólagos vetítési ablakot az egyéb forgalmazás előtt. A Netflix azonban úgy döntött, hogy csak válogatott mozikban mutatja be a filmet.

A streamingszolgáltató tavaly kezdte el néhány filmjét elsőként moziban bemutatni, köztük volt Alfonso Cuarón Roma című alkotása, a Coen testvérektől a Buster Scruggs balladája és a Sandra Bullockkkal forgatott Madarak a dobozban. Ősztől kibővítik ezt a stratégiát, egyes filmek akár négy hétig is láthatók majd a mozikban.

Borítókép: Robert De Niro és a film rendezője, Martin Scorsese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!