nem feldolgozást akar

2018.02.01. 15:37

Mel Gibson: Passió helyett feltámadást akarok

Mel Gibson felidézte, milyen poén volt, amikor Andy Vajnával és Sean Conneryvel gulyásozott.

Még 2016-ban robbant a bombahír, amikor is Mel Gibson bejelentette, hogy feltett szándéka elkészíteni a 2004-es A passió folytatását, amely Krisztus feltámadásának történetét fogja elmesélni.

A sequel beharangozása óta a színész-rendező azóta leforgatta A fegyvertelen katona című háborús drámáját és több alkotásban is játszott, azonban A passió 2 alakulásával kapcsolatban nem érkezett előrelépésről hír. A csendet most a The Hollywood Reporter értesülése törte meg, miszerint

Gibson már tárgyal Jim Caviezellel arról, hogy a folytatásban is a színész alakítsa Jézust.

A THR szerint küszöbön a megállapodás, magyarán a most 49 éves Caviezel ismét eljátszhatja majd Isten fiát, akit először 35 évesen alakított.

„Valószínűleg még 3 év, mire elkészülünk vele, mert ez egy nagyon nagy téma. Ez a film igazából nem A passió 2” lesz. A címe The Resurrection (A feltámadás). Óvatosan kell megközelítenünk, mert nem egyszerűen csak egy feldolgozást akarunk készíteni a történetből.”

— nyilatkozta korábban Gibson a projekttel kapcsolatban.

Miközben Caviezellel tárgyal, a színész-rendező már a forgatókönyvön is dolgozik. A szkriptet azzal a Randall Wallace-szal közösen írja, akivel korábban többször is dolgoztak már együtt, például A rettenthetetlen szkriptjén, melyért Wallace-t 1995-ben Golden Globe-ra és Oscarra is jelölték.

A Benedict Fitzgerald és Mel Gibson közös forgatókönyvéből az utóbbi által rendezett és producerált A passió mai napig az egyik legsikeresebb filmje az ausztrál színész-rendezőnek. Mindössze 30 millió dollárból forgatták és világszerte 612 milliót hozott a gyártó Icon Productions konyhájára.

Borítókép: Shutterstock

Címkék#passió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!