botrány

2017.10.27. 16:49

Kirúgta a Vígszínház Marton Lászlót

A rendezőt először Sárosdi Lilla színésznő vádolta szexuális erőszakkal, majd több nő is hasonlókról számolt be.

Budapest, 2016. november 3. A magyar színház- és filmmûvészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezõ Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Fotó: Czimbal Gyula

Marton Lászlót az utóbbi hetekben legalább nyolc nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. A rendező sokáig tagadta a vádakat, ám tegnap végül bocsánatot kért. A Vígszínház azonban ma elbocsátotta állásából a rendezőt.

Az intézmény honlapján tette közzé döntését:

„A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban. A döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett. A Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításában Marton László szerepe elvitathatatlan. A színház repertoáron lévő előadásait továbbra is műsoron tartjuk. A korábban jelzetteknek megfelelően aktívan részt veszünk a szakmai szervezetek közös munkájában, ami a hasonló helyzetek megakadályozására, korai felismerésére irányul, illetve a színházon belüli anonim bejelentő vonalat indítunk el a következő héten.”

Borítókép: Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!