NBC rendelte

2018.02.01. 17:18

Jön a Downton Abbey utóda

A szériát megrendelő NBC tévécsatorna szerdán erősítette meg, hogy tíz epizódot rendelt Julian Fellowestól.

Jövőre láthatják a nézők a Downton Abbey írójának The Gilded Age című új tévésorozatát, amely az 1880-as évek New Yorkjában játszódik.

A szériát megrendelő NBC tévécsatorna szerdán erősítette meg, hogy tíz epizódot rendelt Julian Fellowestól.

Az NBC 2012 óta foglalkozik a The Gilded Age előkészítésével, és most úgy tűnik, végre meg is valósítják – emlékeztetett a The Guardian brit napilap.

„A The Gilded Age írásával egy álmom vált valóra. Hosszú ideje érdekel az amerikai történelemnek ez a korszaka, és az NBC most lehetővé tette számomra, hogy bemutassam a modern közönségnek. Nem is lehetnék izgatottabb és lelkesebb”

- idézte a brit lap Fellowest.

A New Yorkban játszódó széria a társasági elitről, és főleg azokról a családokról szól majd, amelyeket a városba áramló pénz tett gazdaggá.

Fellowes már tavaly közölte, hogy mindent hajlandó félretenni a sorozat kedvéért.

„Színészként nehéz nemet mondanom bármire, és így van ez íróként is. De most rendbe akarom szedni az elkötelezettségeimet, és a The Gilded Age sorozattal – egy új világgal és egy csokor új karakterrel akarok tovább lépni”

- mondta akkor.

Azt is elárulta, hogy a dráma a New York-i társaság újgazdagjai és a régi elit olyan családjai között zajlik majd, mint az Astor és a Vanderbilt család, amelyek elutasítják a változásokat.

Példaként Caroline Astort említette, akinek felmenői 17. századi telepesek voltak, és ezért feljogosítva érezte magát arra, hogy meghatározza, ki kerülhet be az elit társaságba.

„Felismerte, hogy a New York-i társaságnak bővülnie kell, egymás mellett nem élhet meg két rivális elit. Nagy befolyása volt. Ez az a háttér, amely előtt a The Gilded Age-sorozat játszódik”

- magyarázta az író.

A Downton Abbey a nem amerikai tévésorozatok közül a legtöbb, 69 Emmy-jelölést kapta, 15 Emmyt pedig el is nyert. A befejező epizódját 2015-ben Nagy-Britanniában 9,5 millió néző látta.

Címkék#sorozat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!