a fantázia határtalan

2018.06.09. 21:00

Elképesztő filmes összeesküvés-elméletre reagált John Travolta

Egyesek szerint a Grease című musical egész története a női főszereplő, Sandy hallucinációja.

US actor John Travolta poses on May 15, 2018 during a photocall for the film "Gotti" at the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / Loic VENANCE

A mára már kultikus alkotássá vált Grease-ben elhangzik, hogy Travolta karaktere, Danny úgy találkozott Sandyvel (Olivia Newton-John), hogy partra húzta a fuldokló nőt.

Az összeesküvés-teória hívei ezt a tényt alapul véve úgy gondolják: Sandy valójában meghalt aznap, ám fuldoklása közben hallucinálni kezdett, s szerintük ez magyarázza azt, hogy a film utolsó jelenete miért annyira tökéletes.

Bár Olivia Newton-John és a film egyik forgatókönyvírója egyaránt nevetséges ostobaságnak minősítette a teóriát, Travolta másképp reagált rá. Ő azt mondta az elméletre:

„Imádom. Az emberi képzelet elképesztően fantasztikus! Elkerülhetetlen, hogy efféle dolgok történjenek egy ilyen időtlen alkotással [mint a Grease]. Nagyon vicces.

– zárta sorait Travolta.

Borítókép: AFP PHOTO / Loic VENANCE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!