elismerés

2017.10.27. 15:43

Egyetlen magyar került fel a Variety500-as listájára

Andy Vajna producert érte a megtiszteltetés.

Budapest, 2017. február 7. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? címû háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

A Variety magazin Andy Vajna producert, filmügyi kormánybiztost a szórakoztató ipar 500 egyik legbefolyásosabb vezetőjének tartja. A producer, aki a filmes karrierjét a 70-es években Hong Kongban kezdte, egyedüli magyarként szerepel a rangos Variety500 listán.

A Variety500 egy olyan lista, amelyben azok a legbefolyásosabb vezetők szerepelnek, akik a világ 2 trillió dolláros szórakoztató iparát alakítják. A Variety500 évente frissül, és a szereplők elmúlt 12 hónapban nyújtott teljesítményét vették figyelembe. A listát a Variety szerkesztőbizottsága állította össze egy intenzív kutatómunka eredményeképp.

„A Variety küldetése, hogy számba vegye, hogy kik a szórakoztató ipar erős játékosai, dealmakerei. Ennél átfogóbb, alaposabb útmutató a legbefolyásosabb szereplőkről, akik ma tartalmat állítanak elő, nem elérhető”

– nyilatkozta Andrew Wallenstein, a Variety főszerkesztő-helyettese, aki a projektet felügyelte.

Borítókép: Andy Vajna 2017. február 7-én.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!