nehéz feladat volt

2019.06.05. 18:42

Csütörtökön jelenik meg Avicii posztumusz albuma

A lemezt a család kérésére a svéd DJ, producer zenészcsapata fejezett be.

Forrás: AFP/News Agency

Fotó: Bjorn Lindgren

A Vargas & Logola duó fejezte be az albumot, amelyen a svéd zenész tavaly áprilisi halála előtt lázasan dolgozott, és amely kitágítja az elektronikus tánczene hangzását.

A Vargas & Logola számára nem volt könnyű feladat befejezni az albumot. „Még az is nehéz volt, hogy kinyissuk a számítógépet és a dalokon dolgozzunk” – mondta Logola.

Az egykoron Aviciivel folytatott számos beszélgetés, email- és SMS-váltásnak hála a duó tudta, milyen hangzást akar Avicii elérni az új albumon. A DJ még útban Ománba is, ahol tavaly április végén meghalt, kommunikált producereivel azokról a hangokról, amelyeket bele akarta szőni a dalokba.

A csütörtökön megjelenő albumon hallhatóak azok a számok is, amelyek Chris Martinnal, az Imagine Dragonsszal, Aloe Blacckel, Joe Janiakkal és az Arizonával együttműködve születtek.

A Tim Bergling néven született zenész a komoly tradíciókkal rendelkező svéd house legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer is jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár bevétellel.

Avicii 2016-ban jelentette be, hogy abbahagyja a turnézást, de stúdióban továbbra is készített zenét.

A 28 éves svéd zenészt 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt.

Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azonban azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!