kajak

2019.02.11. 13:41

Vizes gyarmati sportolóink most szárazon versenyeztek

A hétvégén került megrendezésre a Héraklész fizikai kajak-kenu országos felmérő. A balassagyarmati Vitalitás SE szakosztályának csapata Ulveczki Edina vezetésével a Dunakeszi régióban mérette meg magát.

B.L.

A balassagyarmati indulók

A csapatot 17 fő képviselte a megmérettetésen. Többen kezdőként indultak neki a kihívásnak, saját maguk legyőzése volt a legfontosabb, de több olyan sportoló is akadt, aki a tavalyi csúcsuk megdöntését célozták meg. Az eredmények azt bizonyítják, hogy ez sikerült is.

A gárda tavaly hat érmet szerzett, amit idén sikerült túlszárnyalni, és a nógrádiak tíz medállal térhettek haza.

A balassagyarmati indulók

A verseny futásból és erőnléti feladatokból állt. A balassagyarmatiak mindvégig kitartóan, fegyelmezetten versenyeztek.

- Ez a felmérő megmutatta, hol tartunk, hogyan is sikerült a téli felkészülésünk. Ezek után bizakodóak lehetünk, márciusban vízre szállunk és hosszú evezésekkel folytatjuk a tervezett edzésmunkát. Reméljük, ehhez lesz megfelelő támogatásunk is, mind anyagilag, mind hely- és eszköz tekintetében is. Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak, akik segítették eddigi munkánkat, kiemelve a szülők, az önkormányzat és az iskolák támogatását – mondta Ulveczki Edina.

Aranyéremmel két vitalitásos, Csábi Dorka, Siket Flóra gazdagodott, Ódor Barnabás ezüst-, míg Kenyeres Csanád bronzérmet szerzett. Az erős mezőnyökben Kruj Benedek, Jámbor Karina és Kruj Fruzsina a negyedik lett, Jámbor Versény az ötödik, míg Csomor Anna és Kecskeméti Kamilla a hatodik pozícióban zárt.

Rajtuk kívül az átlagban 20-40 fős mezőnyben helytállt Gáspár Levente, Stoch Barnabás, Münzberg Dominik, Blaskó Dominik, Pesti János, Kenyeres Hunor és Szrenka Máté is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában