sportmászás

2019.10.23. 12:45

Történelmi győzelmet aratott a 15 éves szügyi sportmászó az Eb-n

Vályi Gergely révén magyar aranyérem született az ifjúsági B korcsoportban a sportmászók múlt hétvégén rendezett Európa-bajnokságán, az oroszországi Voronyezsben.

Vályi Gergő szügyi sportmászó

Forrás: Climbing federation of Russia

Fotó: Leo Zhukov

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség keddi tájékoztatásában kiemelte: az olimpián jövőre debütáló sportágban a 15 éves sportoló idén megnyerte az Európa-kupa-sorozatot is. Hozzátették: a nógrádi faluban, Szügyben élő versenyző Eb-győzelme azért jelentős siker, mert lényegesen nagyobb mászómúlttal rendelkező országok támogatott versenyzőit győzte le, akik felkészült szakemberek irányítása mellett edzenek.

Vályi Gergely azt mondta: a kontinensbajnokságon a döntőbe jutás volt a célja, az álma pedig egy dobogós helyezés. A 15 éves sportoló remek idényt tudhat maga mögött: az Ifjúsági Nehézségi Európa Kupasorozatot és az Ifjúsági Kombinált Európa Kupasorozatot is megnyerte.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenymászó Szakága hivatalos Facebook-oldalán beszámolt róla: nem csupán Vályi Gergő érme kötődik Voronezhhez. Tusnády Nimród a nehézségi versenyszámban 13., a gyorsaságiban 16. lett, Radics Attila előbbiben 12., utóbbiban tizenötödik. Kiemelték: a sportolók sikerének apropóján az edzőknek (Beliczky Péternek, Schmidt Tamásnak, Farkas Tamásnak; valamint a kisérőedző Burucs Bálintnak), a családtagoknak a magyar sportmászó válogatottnak, a támogatóknak is köszönet jár.

https://www.facebook.com/russiaclimbing/photos/a.2571898946202764/2571928749533117/?type=3&theater

 

Vályi Gergő korábbi győztes mászásáról videó is készült:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában