csarnok

2019.04.25. 21:54

Több célra is igénybe veszik a rimóci sportcsarnokot

A szécsényi járásban jelenleg két településen, Rimócon és Nagylócon található sportcsarnok.

Sz. F.

A nyári hónapokban szállás­helyként is szolgál a létesítmény a turisták számára

Forrás: N.M.H.

Fotó: Sz.F.

Elsőként 1992-ben Rimócon készült el a falu központjában, a rendezvénytér mellett, az iskola közelségében. Testnevelési órákat tartanak benne és a helyi labdarúgócsapat is igénybe veszi a csarnokot a téli edzésekre. Az asztaliteniszezők hívei az emeleten felállított asztaloknál játszhatnak.

A nyári hónapokban szállás­helyként is szolgál a létesítmény a turisták számára
Fotó: Sz.F. / N.M.H.

A népszerű rimóci sportcsarnokot a környező településekről is többen igénybe veszik. Szécsényből baráti labdarúgócsapatok, teniszezők, kézilabdázók járnak a ide sportolni. Rendszeressé vált, hogy a téli hónapokban helyi és környékbeli csapatok részvételével labdarúgótornát szerveznek itt. A nyári hónapokban például szálláshelyként is igénybe veszik a turisták az épületet. Beszkid János polgármester elmondta, hogy az épület jó közösségi térként is szolgál. Itt tartják a község nagyobb rendezvényeit, mint például a jótékonysági bál, vagy a farsangi összejövetel. Az épület energiaellátásának jelentős részét napelemekkel biztosítják.

A polgármester úgy vélekedett, hogy szükség lenne a nyílászárók cseréjére is, ami tovább csökkentené az épület energiafelhasználását. Korszerűsítették a csarnokhoz vezető járdát, elkészült az autók részére a behajtó és parkolóhely, és megoldották az épület csapadékvíz-elvezetését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában