magyar csapat

2019.09.11. 09:37

Tizenöten már biztosan indulnak az atlétikai világbajnokságon

A nemzetközi szövetség ugyanis megerősítette, hogy Pars Krisztián is indulhat a versenyen, mert befért a legjobb 32 közé.

Pars Krisztiánnal 15 fős jelenleg a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságra utazó magyar atléta-válogatott, de a létszám még mindig nőhet.

Kámán Bálint sportszakmai igazgató elmondta, a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián részvételét megerősítette a nemzetközi szövetség (IAAF). A Dobó SE versenyzőjének idei legjobbja 75,97 méter, amivel ugyan nem érte el a 76 méteres szintet, de befért a legjobb 32 közé.

Hasonló helyzetben van a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János. Ők jelenleg nincsenek a 32-ben, de lemondások és sérülések esetén szintén vb-résztvevők lehetnek. Az IAAF hétfőn zárja le a nevezéseket, ezután értesíti a szövetségeket arról, kik utazhatnak.

„Rivasz-Tóth Norbert és Huszák János esetében nagyobb az esély az indulásra, mint nem, de Szilágyi Réka is reménykedhet” – nyilatkozott Kámán Bálint.

A jelenlegi vb-csapat:

férfiak:

Szűcs Valdó (110 m gát)

Halász Bence (kalapács)

Pars Krisztián (kalapács)

Helebrandt Máté (50 km gyaloglás)

Venyercsán Bence (50 km gyaloglás)

nők:

Kerekes Gréta (100 m gát)

Kozák Luca (100 m gát)

Farkas Petra (távol)

Nguyen Anasztázia (távol)

Márton Anita (súlylökés)

Gyurátz Réka (kalapács)

Krizsán Xénia (hétpróba)

Gyürkés Viktória (3000 m akadály)

Kácser Zita (3000 m akadály)

Madarász Viktória (20 km gyaloglás)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában