Férfi vízilabda

2019.06.17. 09:56

Tartalékos kerettel is a négy közé kerülne a magyar csapat

A magyar válogatott keddtől a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel: Märcz Tamás együttese Európa Kupa-győzelmével harcolta ki az indulási jogot a tornára, amelynek győztese elsőként szerez indulási jogot a jövő évi olimpiára.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A szerb fővárosban messze nem a legerősebb összeállításban játszik majd a magyar csapat. A szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy a júliusi kvangdzsui világbajnokság – amelyen további két kvótát osztanak ki – prioritást élvez a világligával szemben, éppen ezért Belgrádban főleg olyan játékosok kapnak lehetőséget, akik korábban kevesebbszer, vagy még soha nem élvezték a bizalmat. Ilyen például a Ferencvárossal a mostani szezonban minden lehetséges trófeát, köztük a Bajnokok Ligája serleget is begyűjtött Kállay Márk, akinek 33 évesen adatik meg, hogy válogatott lehessen.

„Mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben” – idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást. – „A világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár ránk, először arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a kihirdetett tizenöt játékos miként formálódik majd csapattá, majd miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani. De nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk.”

Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya a csapat edzésén a Hajós Alfréd Sportuszodában
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Tasmajadan Uszodában sorra kerülő viadalon a magyarok sorrendben Kanadával, Spanyolországgal és Japánnal találkoznak, majd ezt követi az egyenes kieséses szakasz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

Forrás : MTI

Borítókép: Bedő Krisztián a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában