torna

2019.02.07. 11:01

Szép gyakorlatokkal nyűgözték le a bírókat a nógrádi tornászok

A napokban a SÁI Székhelyintézményének tornatermében rendezték meg a 2018/19-es szezon torna diákolimpiai megyebajnokságot, ahol két iskola volt érdekelt.

B.L.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A salgótarjáni versenyre a megye általános iskoláit hívták meg, akik B kategóriában mérhették össze tudásukat. A házigazda Gagarin mellett csupán a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola nevezett csapatot a megmérettetésre. A Ringeisen Andrásné és Király Mária vezette hatfős csapatok három szeren, azaz talajon, gerendán és ugrásban mutathatták meg, mire képesek, a legjobb négy-négy produkció számított bele az összpontszámba.

A második korcsoportban a Gagarin A-csapata 107,9 ponttal szerezte meg a győzelmet, a B-csapat 105,1-gyel, míg a Pásztó 105 ponttal zárt. A harmadik és negyedik korcsoport összevont küzdelmeiben a legjobb salgótarjániak 109,8 egységet szereztek, megelőzve a 107,2-ig jutó B-csapatot, és a 106,9 pontot begyűjtő pásztóiakat.

A diákolimpia országos elődöntőjébe megyénként két csapat jut be, így a Gagarin és a Pásztó is készülhet a március elejei folytatásra. A fináléba jutás hatalmas fegyvertény lenne bármelyik nógrádi iskolától, hiszen riválisaik sokkal jobb körülmények között készülhetnek a versenyekre. Ringeisen Andrásné elmondta, az újoncoknak hatalmas stresszet is jelenthet új helyszínen versenyezni, hiszen nincsenek hozzászokva a profi, jó minőségű szerekhez. Nagy kihívás versenykörülmények között, három szeren is kihozni magukból a maximumot, és ez akkor sem mindig sikerül, ha edzésen már jól megy a begyakorolt feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában